Leleplező videó! Már 30 ezer afrikai migráns repült át Európába a Kanári-szigetekről

2018 júniusában nevezték ki Pedro Sánchezt spanyol miniszterelnöknek és még meg sem melegedett alatta a bársonyszék, amikor – még abban a hónapban! – meglátogatta őt Soros György és kísérete a Moncloa-palotában. A titkos találkozó előzetesen nem is szerepelt az újdonsült kormányfő naptárában. A felek másfél órán át tárgyaltak egymással, és a megbeszélésen senki más nem vett részt, csak a Sorost kísérő két, azóta is azonosítatlan személy, akikről a hírt először közlő Okdiario.com azt feltételezte, hogy pénzügyi tanácsadók lehettek…

Felettébb érdekes, hogy a korábbi évekhez képest a legtöbb illegális bevándorló (több mint 64 ezer) éppen 2018-ban érkezett spanyol földre. Az pedig tény, hogy Pedro Sánchez azóta is kesztyűs kézzel bánik a migránsokkal. Tavaly összesen közel 57 ezer illegális bevándorló érkezett Spanyolországba, de közel 70 százalékuk – 39 ezer fő! – már nem a Melilla, Ceuta exklávén (és a kerítésen) keresztül jött, hanem a sokkal veszélyesebb tengeri útvonalon, leginkább Marokkó partjairól: a Kanári-szigetekre. (Van olyan afrikai település, amely mindössze 100 kilométerre fekszik a szigetektől, de Mauritániából ez már közel 500 kilométer.) Az idén pedig folytatódik a robbanásszerű változás, ugyanis várhatóan 70 ezren fognak megjelenni a szigeteken.

A helyieknek már elegük van a migránsokból. Július elején három szigeten is tiltakozó meneteket szerveztek. Transzparenseiken árulónak nevezték a szocialista miniszterelnököt, és lemondását követelték. A nyomás hatására Pedro Sánchez a napokban indult el el egy afrikai körútra Mauritániába, Gambiába és Szenegálba, hogy – nyilván, ki tudja mekkora támogatás fejében – megkérje az éppen aktuális kormányokat, hogy próbálják meg visszafogni útnak induló állampolgáraikat.

Ha pedig valaki azt gondolná, hogy addig jó Európának, amíg a migránsok a Kanári-szigetek valamelyikén tartózkodnak, ki kell ábrándítanunk. A spanyol kormány ugyanis tavaly október óta már 30 ezer migránst utaztatott át Madridba, főként Teneriféről induló repülőkön. Az egyik járatról Rubén Pulido újságíró és politikai elemző készített felvételeket a repülőtéren.

Csapatának egy másik tagja Gran Canaria repülőterén filmezte le a migránsok beszállását a repülőgépbe. A bevándorlóknál mindössze egy papír volt, rajta a nevükkel, ezt kellett felmutatniuk. A madridi Barajas repülőtéren több autóbusz várta őket, amelyekkel az érkezőket elszállították ideiglenes befogadóközpontokba és szállodákba.

Mielőtt felszívódnának Európa más országaiba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb