Szent István Intézet: Karácsony Gergely ígéretet tett a Margit híd megcsonkított Szent Korona-ábrázolásain a kőkeresztek helyreállítására

Karácsony Gergely főpolgármester ígéretet tett a Margit híd tavaly augusztusban megcsonkított és pótolni azóta is elmulasztott Szent Korona-ábrázolásain a kőkeresztek haladéktalan helyreállítására! – írta szerkesztőségünknek hétfőn eljuttatott közleményében a Szent István Intézet.

Egy évet kellett várni, de az összefogás sikert hozott! – mutattak rá a közlemény címében.

Mint írták, a Szent István Intézet kezdeményezésére a CitizenGO Magyarországgal együttműködésben másfél hete elindított petíció célt ért!

https://vasarnap.hu/2024/08/14/korona-szent-szent-istvan-intezet-peticioja-karacsony-gergelyhez/

A közel 16 ezer elkötelezett támogató aláírónak hála Karácsony Gergely főpolgármester szombati közösségi média bejegyzésében a következő ígéretet tette: „Elítélek minden olyan törekvést, amely meg akar csonkítani közterületi alkotásokat vallási vagy civilizációs jelképek eltávolításával. Éppen ezért elrendeltem a Margit híd pilléreit díszítő Szent Korona-ábrázolásokról letört keresztek haladéktalan helyreállítását.”

A petíciónk sikere megmutatta,

van értelme nyitott szemmel járva őrzőként védeni értékeinket, van eredménye a jóakaratú összefogásnak, a nemzeti és keresztény szimbólumaink melletti következetes kiállásnak!

– írták a közleményben.

Kiderült: együtt meg tudjuk védeni értékeinket, akkor is, ha az eredményre méltatlanul sokat kell várni! – jegyezték meg.

Adjon erőt ez a sikeres kiállás mindannyiunknak ahhoz, hogy ha a szükség úgy hozza, újra hallassuk hangunkat! – írták.

A közleményben köszönetet mondtak „mindenkinek, aki aláírásával hozzájárult ahhoz, hogy a főváros szívében végre helyükre kerülhetnek a letört keresztek legszentebb nemzeti jelképeinken!”

Címlapkép: A kőkorona keresztje a felújított Margit híd közepén 2013. május 18-án. Fotó: MTVA/Faludi Imre

'Fel a tetejéhez' gomb