Kolumbiában is megünnepelték a magyar államalapítás napját

Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár augusztus 20-án, az államalapítás ünnepe alkalmából Magyarország Bogotai Nagykövetségén, a Kolumbiai Magyar Kör rendezvényén köszöntötte a helyi magyarságot – közölte Facebook-oldalán csütörtökön a Nemzetpolitikai Államtitkárság.

Ünnepi beszédében kiemelte:

Ezeréves múltunk során megannyi megpróbáltatással kellett szembenéznünk, de minden nehézség ellenére sikerült megőriznünk a magyarságot. Mindezért hálával őrizzük emlékét Szent István királyunknak, hiszen ő helyezte hazánkat és nemzetünket a keresztény értékrend és az összefogás szilárd alapjára.

Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár (középen, elöl) és Villegas-Vitézy Anna Zsófia, Magyarország kolumbiai nagykövete (j2) is részt vette a Kolumbiai Magyar Kör rendezvényén. Forrás: Facebook/Nemzetpolitikai Államtitkárság

Az ünnepségről a Kolumbiai Magyar Kör közösségi oldala is beszámolt. Mint írták, vendégünk volt Szilágyi Péter, aki először látogatott Kolumbiába, s egy körút során megismerkedett az itt élő közösséggel.

Az ünnepi eseményt – a fenti beszámoló szerint – Villegas-Vitézy Anna Zsófia, Magyarország kolumbiai nagykövete nyitotta meg, majd az államtitkár beszéde után Annus Beáta, a Kolumbiai Magyar Kör elnöke köszöntötte a megjelenteket, s megköszönte a Magyarországról érkező támogatásokat, amelyek nélkül nem tudna működni a Kolumbiai Magyar Kör.

Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár (b), Annus Beáta, a Kolumbiai Magyar Kör elnöke (j) az augusztus 20-i ünnepségen. Forrás: Facebook/Kolumbiai Magyar Kör – Círculo Húngaro de Colombia

Az eseményen elhangzott egy előadás arról, hogyan lesz a búzából kenyér, majd Villegas-Vitézy Anna Zsófia és Szilágyi Péter megszegték az újkenyeret.

Címlapkép: Kolumbiában is megünnepelték a magyar államalapítás napját, a Kolumbiai Magyar Kör rendezvényén beszédet mondott Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár, a megjelenteket Villegas-Vitézy Anna Zsófia, Magyarország kolumbiai nagykövete köszöntötte. Forrás: Facebook/Nemzetpolitikai Államtitkárság

'Fel a tetejéhez' gomb