Nagy István: a keresztény hit, a hagyomány és a kultúra egysége Szent István ünnepe

Szent István ünnepe mindig a keresztény hit, a hagyomány és a kultúra ünnepe, azé a hármas egységé, amely a magyarság összetartozásának és megmaradásának fundamentuma – mondta az agrárminiszter az államalapítás ünnepe alkalmából tartott állami kitüntetések és szakmai elismerések átadóján hétfőn Budapesten.

Nagy István a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban tartott rendezvényen hozzátette, „ezer éve, emberöltőkön át építjük a hazánkat, a közös otthonunkat, ezért az ezeréves keresztény magyar állam a nemzet közös alkotása”.

Egyúttal jelezte, hogy bár a világ változik, de vannak örök értékek, amelyekhez ragaszkodni kell, különösen most, amikor Európa egy része identitás- és értékválsággal küzd. Amikor keresztény templomokat zárnak be, hogy azokat bevásárlóközpontokká alakítsák. Amikor az abnormálisról akarják elhitetni, hogy az a normális – fogalmazott a miniszter.

Arra a felvetésre, hogy Európa merre halad tovább, Nagy István kiemelte,

„mi magyarok azon az úton megyünk tovább, amelyet Szent István bátor döntéssel és bölcs előrelátással jelölt ki számunkra”.

Szabadság és a szabad önrendelkezés, a hit, a kultúra, a hagyományok tiszteletben tartása – sorolta a Szent István-i út alapköveit a miniszter, aki úgy vélte, számunkra ez a megmaradás útja, amelyre Európának is újra rá kellene találnia, amíg nem késő.

(MTI)

Címlapképen: Nagy István agrárminiszter a Kisbéri Lovarda Északi Istállójának átadásán 2024. május 17-én. Fotó: Agrárminisztérium/Fekete István

'Fel a tetejéhez' gomb