Inkább a politikai kereszténység, mint a politikai gender

Ha a kereszténységet kell tagadni, akkor rögtön feltűnik Gyurcsány Ferenc markáns véleménye. Ha keresztet állít a kormány valahol, mint most a Citadellán, ha az Alkotmányában keresztény értékrend jelenik meg, ha az egyházak pénzt kapnak a templomok renoválásra, oktatásra, rögtön megjelenik Gyurcsány negatív ítélete. De ebben nem marad le a baloldali ellenzék sem. Nem hagynak fel a kormány ostorozásával, az egyház támogatása miatt, keresztény értékeket tartalmazó Alkotmánya miatt, s most a Szabadság szobor talapzatára állítandó kereszt miatt.

A kutatók évek óta beszélnek a politikai kereszténység felbukkanásáról, ami most Gyurcsány témájává vált, középpontban a kormány támadásával. Eközben a világban megjelent a politikai gender, ahogy láthattuk a párizsi olimpia kapcsán is. Brüsszel is ezt a politikai gendert kéri számon tőlünk, ennek csupán válaszlépése a politikai kereszténység, ami keresztény értékeink megvédésre kényszerül.

https://vasarnap.hu/2024/08/14/simicsko-istvan-citadella-szabadsag-szobor-kdnp-kereszt-szent-korona-magyar-cimer/

A politikai viták most a kőkereszt állítása körül zajlanak. Stróbl Zsigmond Szabadság-szobrának talapzatára ugyanis a kormány kőkeresztet akar elhelyezni. Gyurcsány rossz döntésnek tartja a kőkereszt állítását, mert az ország szerinte nem keresztény, és egyébként is ez klerikalizmus (ó, 50-es évek), a keresztény egyházak politikai hatalmi áruba bocsátása, azaz politikai kereszténység.

A kérdést úgy teszi fel, hogy keresztény ország-e Magyarország? Erre azt a választ adja, hogy nem, mert az emberek kevesebb, mint fele vallja magát kereszténynek, és nem annyira keresztény, mint azt a kormány szeretné. Csakhogy ez éppen pozitív bizonyítvány a kormányról, mert melyik ország mondhatja ezt el magáról, hogy kormánya törekszik a keresztény értékrend felé, és ekkor még nem beszéltünk az Alkotmányáról, ami egyenesen a Szent István-i alapokra akar építkezni.

Közli, hogy Magyarország „világias ország”, nem a teremtő Isten szándékát fürkészi, nem ahhoz akar igazodni, hanem „világias szokások” jellemzik. Valóban nem jár mindenki apáca és szerzetesi ruhában, de ez nem is Isten akarata, hogy mindenki így éljen. A kultúránk, a jogrendünk évszázadok óta átitatódott a kereszténységgel, így azt szokták mondani, hogy Európában még az ateista is keresztény. Ez országunkban fokozottabban érvényesül, a liberális politikai gender romboló hatása kevésbé érvényesül a közép-kelet-európai országokban, nálunk meg különösen. A nyugat-európai országok is keresztények, nem véletlenül jönnek a muszlim migránsok ide „hódítani” és hitüket terjeszteni. Sajnos a nyugatiak kormányaik segítségével a politikai gender és más egyéb liberális vívmányok mint az eutanázia-, a kiszélesített abortusztörvényeknek engedtek teret. Amerika is élen jár ebben, így fordulhat elő, hogy New Yorkban, egy régi gyönyörű katolikus templomot eladtak a muszlimoknak, hogy mecsetté alakítsák. Nálunk ez nem lenne lehetséges, mert még keresztényibbek vagyunk, mint a Nyugat. Igen, Magyarország keresztény ország! De az is igaz, hogy sokat kell még imádkozni ahhoz, hogy Magyarországon növekedjen a keresztények száma, akik valóban gyakorolják hitüket.

Itt mindenki a saját boldogságát és elégedettségét keresi, nem pedig Isten akaratát – vonja le a sommás ítéletet Gyurcsány Ferenc. Ezért is nem kell nekünk kereszt a Citadellán, mert az a szabadság jelképe, és nem a kereszténységé. Szerencsére templomaink vasárnaponta megtelnek, és mindenki kulturális keresztény. Így aztán nem tudunk Gyurcsány Ferencnek igazat adni.

Az állam nem lehet keresztény – állítja a DK elnök, aki azt mondta magáról, hogy szokott bérmálkozni (!). Az értékek egyetemes értékek, melyek forrása az ember, nem pedig Isten – hangzott a következő mondat írásában. Csakhogy az évszázados kulturális kereszténység miatt a jogrend, a gondolkodás is keresztény alapokon nyugszik, így értékeink is.

A liberális politikai gender azonban sokat árt a világnak. Ráadásul olyan erőszakosan jön, mindenre kiterjed, mindenhol jogot követel magának, így védekeznünk kell. Rombolja a családot, a keresztényi értékeket, a liberális kormányok jogrendje miatt. A politikai gender kormányaik segédletével törvénybe iktatja a homoszexuális házasságot, a nemi hovatartozás számtalan formáját, a nemváltó műtéteket, az azonos neműek örökbe fogadását és ezen kívül más liberális törvényeket, melyek megsértik Istent. Habakuk próféta azt írja, „a törvényt kicsavarják”. Ezeket az istentelen törvényeket kéri számon tőlünk Brüsszel, így kényszerülünk rá a család és gyermekvédő keresztény alapú jogrendre.

Ezért mondhatjuk azt, hogy százszor inkább a politikai kereszténység, mint a politikai gender.

„Sokat beszél majd a Felséges ellen, és gyötörni fogja a Felséges szentjeit. Arra törekszik, hogy megváltoztassa az ünnepeket és a törvényt. Hatalmába kerülnek a szentek egy időszakra meg két időszakra és egy fél időszakra.”(Dán7,25)

Címlapkép: A Szabadság-szobor főalakjának talapzatát a jövőben egy kereszt díszíti majd a tervek, illetve a látványterv szerint. Forrás: Facebook/Nemzeti Hauszmann Program

'Fel a tetejéhez' gomb