Felmérés: Magyar Péter dulakodását igaznak tartja, EP-képviselővé válását helyteleníti a magyarok a többsége

Az EP-választás után diszkóbotránya vált Magyar Péter legismertebb akciójává: a magyarok 83 százaléka hallott róla, 70 százalékuk pedig igaznak is tartja a történteket. A Magyar Társadalomkutató felméréséből, amelyet készítői kedden juttattak el szerkesztőségünk részére, az is kiderül, hogy minden második magyar helytelen döntésnek tartja azt, hogy a Tisza Párt elnöke korábbi ígéretével ellentétben mégis beült az Európai Parlamentbe.

Felidézték, hogy 2024. június 9-én Magyar Péter pártja kapta az ellenzéki pártok közül a legtöbb szavazatot, aminek következtében az ellenzék egyik legismertebb szereplője lett. A Magyar Társadalomkutató Kft. megvizsgálta, hogy az EP-választások után két hónappal milyen témákhoz tudják kötni Magyar Pétert az emberek, és hogyan ítélik meg politikai tevékenységét.

Az EP-választás után diszkóbotránya lett Magyar Péter legismertebb akciója, a felnőtt magyar lakosságot reprezentáló válaszadók több mint négyötöde (83 százalék) hallott arról a hírről, hogy Magyar Péter dulakodásba keveredett nyáron „egy éjszakai fővárosi szórakozóhelyen”.

Nyakánál fogva vezették ki egy szórakozóhelyről Magyar Pétert

A hírről értesültek 70 százaléka tartja igaznak ezt a hírt, mely ráadásul a hírt ismerő baloldali szavazók többsége, így a Tisza-szavazók 55 százaléka és a DK-MSZP-P – koalíció szavazóinak 52 százaléka szerint is megtörtént, s csak kevesebb mint harmaduk (28 és 30 százalék) gondolja úgy, hogy ezt csak Magyar Péter rosszakarói állítják.

A diszkóbotrányon túl fontos fejlemény volt még, hogy Magyar Péter a választási kampányban tett többszörös ígérete ellenére felvette európai parlamenti mandátumát.

Így veszi semmibe Magyar Péter a választóit

Döntését azonban minden második magyar (50 százalék) ellenzi, és mindössze harmaduk ért egyet (33 százalék) vele, így ez jelentős hitelességi deficitet jelent számára – fogalmaztak a felmérés értékelésében.

Címlapkép: Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke. Fotó: MTI/Lakatos Péter

'Fel a tetejéhez' gomb