800 éve a pályán – Itt az új ferences videó

A Ferences Rendtartomány nagysikerű focis videója után itt a következő: ezúttal a párizsi olimpiához igazodva, a futópályán adják egymásnak a rendhagyó stafétát a szerzetesek. A sportkommentátor ismét Gundel Takács Gábor.

„Ismered azt a nemzetközi csapatot, amelyik már 800 éve fut a pályán, és rendhagyó a váltótechnikája?!”

– ezzel a kérdéssel kezdődik a kísérőszöveg, mellyel a ferences rend Facebook oldalán és YouTube csatornáján közreadták a 800 éves jubileumhoz kapcsolódó videót. A 2024-es párizsi olimpia 17. napján, péntek este lesz a férfi 4×100 méteres váltófutás döntője, de Ferenc testvér már elindult: „egyedül vág neki a pályának, de pontosan tudja, hova akar eljutni” – derül ki a kommentátor szavaiból.

„Jeromos testvér veszi át a váltót magabiztosan – micsoda sportruházat! Habár elsőre nem tűnik túl praktikusnak, de több száz éve tökéletesen működik” – mutat rá a közvetítő sportriporter. És nem áruljuk el a meglepetést, ki veszi át a váltóban utoljára a stafétát – de a lényeg a részidő: 800 éve a pályán!

A ferences jubileumok alkalmából ezzel a videóval is hívnak a testvérek, csatlakozz még ma „Assisi Szent Ferenc győztes csapatához”, látogass el a jubileumi weboldalra, és iratkozz fel hírlevelükre. A videó a Testnevelési Egyetem pályáján készült. Elkészítésében kulcsszerepe volt a ferences Zillich Mihálynak, valamint Gundel Takács Gábor sportriporternek, illetve kreatív partnereiknek, kiemelten a MartinKult Event Groupnak. Mihály testvér július 5-én a Katolikus Rádióban beszélt az első videó elkészítéséről, megosztotta, honnan jött az ötlet, és mióta foglalkozik drónozással.

Címlapkép: Ferences rendtartomány

'Fel a tetejéhez' gomb