19 éves lányát megkötözte, megverte és vasalóval megégette az apja, mert áttért az iszlámról a kereszténységre

Egy ugandai muszlim apa július 21-én vasalóval égette meg 19 éves lányát, Naasike Maliyatit miután megtudta, hogy áttért a kereszténységre.

Naasike Maliyati a nagymamáját ment el meglátogatni Lwangoliban, ahol július 15-én egy barátjával együtt részt vett egy evangelizációs alkalmon.

„Amikor arra hívták az embereket, hogy adják át életüket Krisztusnak, én is odamentem és imádkoztam, hogy elfogadjam Jézus Krisztust Uramnak és Megváltómnak” – mondta Maliyati. „Amikor hazamentem, elmondtam a nővéremnek, hogy elhagytam az iszlámot. Ő elment és elmondta apánknak, hogy áttértem a kereszténységre.”

A következő vasárnap Maliyati, a Mbale-i Noor Iszlám Intézet diákjaként vett részt egy istentiszteleten, majd amikor hazaért, otthon a dühös apja, a 44 éves Abdulrahim Kutosi és nagybátyjai vártak rá.

„Megkötöztek, megvertek, végül apám forró vasalót és forró vizet vett elő, majd megégetett, mert elhagytam az iszlámot és áttértem a kereszténységre. Közben hangosan kiabálta, hogy szégyent hozok a családra, és Allah is haragszik rám”

– mondta Maliyati a Morning Star Newsnak.

Az eset után a rokonok felültették a lányt egy motorra, amivel elvitték a Namatala folyó közelébe és magára hagyták. Egy arra járó keresztény motoros, Nicolas Ndobooli mentette meg.

„Láttam, hogy valaki segítségre szorul és hallottam, ahogy azt kiáltja: Jézus, Jézus, Jézus!” – mondta Ndobooli a Morning Star Newsnak. „Keresztény lévén úgy döntöttem, hogy megállok, vállaltam a kockázatot, és a motoromra ültettem a lányt, majd kórházba vittem”.

A lány segítségére siető férfi végül 30 000 ugandai shillinget (8 dollár) fizetett, hogy orvosi ellátásban részesüljön a megkínzott lány.

A kegyetlen támadás a keresztények üldözésének legutóbbi ugandai esete, pedig Uganda alkotmánya és más törvények biztosítják a vallásszabadságot, beleértve a hit terjesztésének és a hitről egy másikra való áttérésnek a jogát. A muszlimok Uganda lakosságának legfeljebb 12%-át teszik ki, és az ország keleti területein nagy számban élnek.

A címlapkép a mesterséges intelligencia használatával készült illusztráció.

'Fel a tetejéhez' gomb