Semjén Zsolt: A nemzetpolitika a kormányzat egyik sikerágazata

A nemezetpolitika a kormányzat sikerágazata – mondta Semjén Zsolt a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban felvett, saját Facebook-oldalán megosztott videójában.

A miniszterelnök-helyettes kiemelte: nemzetpolitikánk négy alapvető pilléren nyugszik. Az egyik az identitás megőrzésének támogatása.

,,Csináltunk ezer óvodát a határon túli területeken, a Sapientiát mi tartjuk fenn, 100 ezer forintot kap 250 ezer határon túlon iskolába járó magyar gyerek.”

-tette hozzá. Beszélt arról is, hogy háromezer templomot tataroztak és kétszáz újat építettek, tehát a legfontosabb az identitásmegőrzés támogatása. A második pillér szerinte a gazdaságfejlesztés, hogy ne csak az identitását tudja megőrizni a határon túli magyarság, hanem meg is tudjon élni a szülőföldjén. A harmadik a határon túli etnikai magyar pártoknak a támogatása, mert nem mindegy, hogy ki a polgármester, ki a megyei elnök a településen. 

Megjegyezte azt is, fontos, hogy ott vagyunk-e a bukaresti parlamentben, vagy sem, illetve, hogy kormányon vagyunk-e vagy sem.

,,Ami személy szerint az én életcélom volt, miután anyám erdélyi, hogy a határon túli nemzettestvéreink, azok a honfitársaink legyenek, polgártársaink, és 1200 000 ember letette az állampolgársági esküt.”

-emelte ki. Hozzátette azt is, hogy a magyar kormány célja az, hogy segítsen a magyaroknak megmaradni magyarnak.

Címlapkép: Vasárnap.hu/Gerzsenyi Krisztián

'Fel a tetejéhez' gomb