Elcsíptünk egy képet, mutatjuk – Biztonságiak lepték el a színpadot, ahol Orbán Viktor beszédet mond Tusványoson

Érzékelhetően sokkal nagyobb biztonsági intézkedések vannak érvényben idén, a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban, mint amilyenek a korábbi esztendőkben voltak. Orbán Viktor miniszterelnök megérkezésével még tovább emelkedett a szigor.

A biztonsági intézkedések szintjének korábbiakhoz képest történő emelése érthető, elég csak arra gondolni, hogy a közelmúltban több békepárti politikus – Robert Fico szlovák kormányfő és Donald Trump korábbi amerikai elnök, jelenlegi elnökjelölt – is merénylő célpontjává vált.

Veszélyben vannak a békepárti miniszterelnökök Európában? – Interjú Nógrádi Györggyel

Orbán Viktor július 27-én, szombaton délelőtt mondja el a mindig fokozott érdeklődést kiváltó, rendre jelentékeny tusványosi beszédét, amelyre már nemcsak Magyarország s nemcsak a magyarok figyelnek.

A biztonsági személyzet 2024. július 26-án, miközben átnézi a tusványosi nagyszínpadot Orbán Viktor július 27-i beszéde előtt. Fotó: Vasárnap.hu

A magyar kormányfő tusványosi beszédére külön regisztrálnia kellett mindenkinek, azoknak is, akiknek jegye, bérlete volt Tusványosra. A regisztrációt természetesen előre és online kellett megejteni.

A Vasárnap.hu helyszíni tapasztalata egyébként az, hogy Orbán Viktor csütörtök esti megérkezése után, a pénteki napon több rendőr van jelen Tusnádfürdőn.

A nagyszínpadot – ahonnan majd elmondja beszédét Orbán Viktor – már pénteken átnézték, átvizsgálták a biztonsági személyzet tagjai. Onnan körülnézve jól láthatják, hogy mely irányokból látszik majd a miniszterelnök, s hogy honnan lehet a színpadhoz férni, vagyis megtervezhetik, hogy mely területeket kell biztosítaniuk.

Címlapkép: Teqballozó fiatalok Tusványoson 2024 július 26-án. A háttérben a biztonsági személyzet tagjai, miközben átnézik a színpadot Orbán Viktor szombati beszédére készülve. Fotó: Vasárnap.hu


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb