Közép-Indiában élő keresztényeket támadtak meg hindu nacionalisták

Továbbra sincsenek biztonságban Közép-India keresztényei: júliusban már háromszor érte őket atrocitás. A hindu nacionalisták folyamatosan fenyegetik őket és arra is volt példa, hogy megvertek egy lelkészt – számolt be a Presecution.

A hindu nacionalisták folyamatosan fenyegetik a Közép-Indiában élő keresztényeket, az egyik ilyen incidensben érintett volt az International Christian Concern (ICC) egyik munkatársa is. Július 10-én éppen hazafelé tartott, amikor fiatalok megállították és körbe vették. Alaposan kikérdezték, például hogy mivel foglalkozik, majd azt mondták, figyelik őt. Szerencsére neki nem esett baja az ijedségen kívül.

A támadók nem álltak meg a verbális bántalmazásnál, rá három napra 50 hindutva aktivista jelent meg egy keresztény összejövetelen. A tömeg tagjai megverték a jelenlévőket, köztük egy 60 éves nőt, akit arcon ütöttek. Az arca több mint három napra feldagadt. A csőcselék székeket és más tárgyakat is megrongált. A rendőrség végül reagált az incidensre, és feloszlatta az összegyűlt tömeget. A rendőrség oszlatta fel végül az egymásnak esett tömeget.

Még júniusban pedig alig négy mérföldnyire a fentebbi támadásoktól egy istentisztelet közben a lelkészt verték meg brutálisan, akinek súlyos belső sérülései lettek. A szélsőséges támadók berontottak a templomba, bántalmazták a híveket, a papot pedig meg akarták ölni. Egy helyi férfi segített neki elmenekülni, szerencsére már jobban van.

Egy névtelenséget kérő helyi keresztény azt mondta,

„soha nem láttam még ilyen mértékű félelmet és megfélemlítést a keresztény közösségben.”

A rendőrség vizsgálja a történteket. Az erőszakos támadások ellenére az International Christian Concern továbbra is segíti az üldözött keresztényeket Indiában.

Címlapkép: Pexels.com


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb