Reklámszatyorból mentették meg a rendőrök Bojtot, a szívrabló kutyát – VIDEÓ

Rendőrkéz(b)en a veszélyes rabló! címmel tett közzé bejegyzést a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vasárnap a Facebookon. Valójában egy szívrablóról van szó, de nem Casanova-hasonmás házasságszédelgőről, sokkal inkább egy cukorfalat kiskutyáról.

Az alábbiakban közöljük a BRFK posztjának szövegét:

Halálkomolyan: az Állatmentő Ligánál héderelő fekete-fehér szívrabló ebkezdemény kiemelt hatósági látókörbe került. A felvételeken megfigyelhető, morfológiájában jól sikerült kabalaállatokkal komoly rokonvonásokat mutató kutyus kolléganőnk szívét rabolta el, a minap első ismerkedésüket kaptuk objektívvégre.

A momentán Bojt névre hallgató kutya – további névváltozatai: A Test, Plüss, Killer – sorsa kevésbé ideálisan és reménykeltően indult: az év egyik legforróbb napján egy reklámszatyorban lóbálva vették őt észre Újpesten, egy korántsem felelős állattartásáról közismert környékbeli csoportosulás tagjainál.

A IV. kerületi Rendőrkapitányság járőrei a bejelentés után megszabadították a nyöszörgő kisblökit szorult helyzetéből, a túlmelegedett jószágot abszolúte gondosan szobahőmérsékletű (tehát nem hideg!!!) vízzel hűtötték, majd lelketlen fogva tartóival együtt bezsuppolták a kapitányságra. Itt ki-ki érdemei szerinti hatósági figyelemben részesült: birtoklóival szemben eljárást indítottak, míg Bojt varázsos személyiségével azonnal ledöntötte lábáról nagyjából a komplett újpesti kollektívát.

A rendőrök emocionális rehabilitációként kitartó dögönyözésébe fogtak, ezen túl sebtiben vásárolt tápokkal gondoskodtak korgó pocakjáról. Megfigyelésre az Állatmentő Ligához került, kutyadoki vizsgálta meg, és találta egészségesnek, ezután a Liga egyik önkéntese vette ideiglenesen magához, az állatka felismert igényeihez szabottan fokozott társaságot biztosítva neki. Ezen ponton figyelt fel a tarka lényre a BRFK egyik főtisztje, aki határozottan és letisztultan fogalmazta meg érzéseit vele kapcsolatban: „Kell!!!”

Az első találkozó mindkét fél részéről felülmúlta az elvárásokat, már most kölcsönös vonzalom szövődött alezredes és leendő védence között, a minden bizonnyal örömteli, és remélhetőleg nagyon tartós közös nexus a karantén letelte után veheti kezdetét.

Eddig tartott a BRFK szöveges beszámolója. 

Közösségi oldalán az Állatmentő Liga is beszámolt Bojt megmentéséről, még július 14-én.

Az újpesti rendőrökkel 11 éve dolgozunk együtt, számos esetben bizonyították, hogy az ország legjobb állatvédelméhez ők is kellenek, és nemcsak beszélnek erről, hanem cselekszenek is. A tegnapi napon (július 13.) is ez történt, amikor bejelentés alapján intézkedés alá vontak egy személyt, aki egy szatyorban cipelte a képeken látható kiskutyát a forróságban (hőségriadó idején). A kutyát azonnal hűvös helyre vitték, vizet adtak neki, majd jelezték felénk, hogy a kapitányságra viszik a pár hetes ebet. Az elkövetőt is előállították – írták.

Az elkövető kör sajnos az évek óta itt élő B. Tímea hajléktalan és csapata, aki ellen zajlik másik állatkínzás miatt is eljárás, valamint az idei évig el volt tiltva az állattartástól is. A tiltás hosszabbítása ügyében az önkormányzatnál megtettük a szükséges lépéseket – tették hozzá.

Címlapkép: A Budapesti Rendőr-főkapitányság július 21-én közzétett videójában kivágott felvétel. Állatmentők és rendőrök mentettek meg egy kiskutyát Újpesten. Forrás: Facebook/BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb