Fábry Kornél püspök, egy három hetes baba és egy 89 éves hívő is részt vett a Budavári Nagyboldogasszony Főplébánia táborában

Szólj, Uram! – ezzel a mottóval hirdette meg a Budavári Nagyboldogasszony Főplébánia közössége az idei nagytáborát július 11. és 14. között a Soproni Gyermek és Ifjúsági Táborban – adta hírül közösségi oldalán az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye.

Mint írták, a tábor témája az imádság évéhez kapcsolódott; lehetőséget adtak a különböző imamódok megismerésére és kipróbálására.

Szent Ignác-i és schönstattos módszerek, meditatív és alkotó ima, zenés imádság és szentségimádás egyaránt várták a több mint 200 táborozót. A gyermekek izgalmas, játékos programok keretében fejtettek meg bibliai rejtvényeket – számoltak be róla.

A tábor legfiatalabb lakója 3 hetes, a legidősebb 89 éves volt. A plébánia közösségét Süllei László plébános és Szivák Tamás káplán vezette, és látogatást tett Fábry Kornél püspök, Kránitz Mihály atya és Varga János atya is – közölték.

Süllei László plébános a közöség tagjaival. Fotó: Wágner Csapó József

Szintén csatlakozott a táborhoz Forgács Balázs káplán atya, aki néhány hét múlva kezdi meg szolgálatát ebben a közösségben – ismertették az oldalon.

Címlapkép: Fábry Kornél címzetes guardialfierai püspök, esztergom-budapesti segédpüspök is meglátogatta a táborozókat. Fotó: Wágner Csapó József


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb