A keresztény labdarúgó elhagyja a francia válogatottat

Olivier Giroud utolsó válogatott mérkőzése volt a Franciaország–Spanyolország Európa-bajnoki elődöntő. A csatár befejezte szereplését a válogatottban.

Május 24-én a francia labdarúgó-válogatott az Instagram-fiókján jelentette be, hogy Olivier Giroud úgy döntött, „az Eb végeztével befejezi kalandját a Kékeknél (Les Bleus).

A labdarúgó tizenhárom éven át játszott a francia válogatottban, ő lőtte a legtöbb gólt a csapatban. Szinte minden trófeát megnyert a sportágában. A diszkrét, szorgalmas csatár ezt a hihetetlen sikert Istennek tulajdonítja. Evangéliumi keresztény, nem habozik nyíltan beszélni hitéről sem közösségi oldalakon, sem a televízióban – írta meg az infochretienne.com.

Olivier Giroud a kitartásáról és a hitéről híres – jelent meg róla az RMC Sports hasábjain 2022. december 4-én. Jobb karjára a 23. zsoltár egy verse, bal karjára pedig egy kereszt van tetoválva.

Giroud arról is ismert, ahogyan ünnepel,

amikor gólt szerez: térdre ereszkedik, kezeit az ég felé emeli, hogy tisztelegjen az Úr előtt.  

Olivier Giroud ünnepel, miután gólt fejelt a katari labdarúgó-világbajnokság Anglia-Franciaország negyeddöntő mérkőzésén az al-hori al-Bajt Stadionban 2022. december 10-én. Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek

Olivier Giroud a Le Parisiennek adott 2018. szeptember 6-i interjújában azt mondta, hogy az akarata, az, hogy soha nem ad fel semmit, Jézustól származik.

A francia nemzeti tizenegytől való visszavonulása meghatotta a szurkolókat is: „ő a francia válogatott legendája” – írta egy internetező, míg egy másik így fogalmazott: „Köszönjük Giroud úr mindazt, amit a mezünkért, az országunkért tett, és amiért lenyűgözött bennünket”.

Kemény munka, példás hozzáállás, alázatosság. Ő a labdarúgók minden új generációjának a mintaképe

– jellemezte őt egy hozzászóló drukker.

A világbajnok játékos a szezon végén távozott az olasz AC Milantól, az Egyesült Államokban igazolt, a Los Angeles FC-nél folytatja karrierjét.

Címlapkép: Olivier Giroud francia labdarúgó visszavonul a válogatottságtól. Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb