Azbej Tristan: Íme az afrikai és közel-keleti humanitárius misszióim 7 legfontosabb tanulsága a forróság elleni védekezésről

Vasárnap életbe lépett az országos tiszti főorvos által az ország egész területére elrendelt legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás, mely meghosszabbításra került július 18-án éjfélig az ország egész területére vonatkozóan az országos tisztifőorvos által – közölte csütörtökön a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ, valamint a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A héten afrikai és közel-keleti humanitárius misszióival illusztrálva árulta el Azbej Tristan, mire kell figyelni a nagy melegben.

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár Facebook-oldalán gyűjtötte össze, mi az a hét dolog, amire a legnagyobb hőségben is érdemes figyelni.

  1. Fontos a sok folyadék fogyasztása.
  2. A könnyű, lenvászon ruházat viselése.
  3. Fényvédők használata, érdemes délben kerülni a napsütötte területeket.
  4. Érdemes kitakarítani a légkondit, ne tartózkodjunk túl hűvös helyen.
  5. Ha már a napon tartózkodunk, viseljünk fejfedőt.
  6. Gyermeket vagy háziállatot sose hagyjunk a kocsiban.
  7. Az idősekre és a betegekre különösen figyeljünk.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ korábban azt is írta, hogy a nagy hőségben a növényzet is szárazabb, könnyebben meggyulladhat, egymást érik az esetenként több száz hektáros szabadtéri tüzek. A hőségriasztás ideje alatt a természetben inkább senki ne gyújtson tüzet, és kerti bográcsozásnál, grillezésnél se hagyja felügyelet nélkül a lángokat senki.

Címlapkép: Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára. Nyolcadik alkalommal rendezték meg Brüsszelben a Szíriáról és a szír menekülteket és migránsokat fogadó országok támogatásáról szóló konferenciát. Forrás: Facebook/Azbej Tristan


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb