Felekezetközi evangelizáció a Felnézek keresztény fesztiválon

Idén nyáron június 17-22. között rendezték meg a Felnézek névre keresztelt keresztény fesztivált, amelynek legfőbb célkitűzése a felekezetközi evangelizáció volt.

Ennek szellemében több száz evangélista hirdette az örömhírt Budapest főbb csomópontjainál, illetve már a hétvégi fesztiválra is invitálták a megszólított budapestieket, hogy személyesen is megtapasztalják Isten életadó jelenlétét egy közösségi alkalom és dicsőítés keretein belül. A fesztivál csúcspontja a főváros szívében, a belváros egyik forgalmas pontján megrendezett nagyszínpados keresztény könnyűzenei koncertek voltak. Az egyes koncertek, előadók között többször is elhangzott az evangélium más-más megközelítésből.

Az előadók között szerepelt a keresztény rapperként utóbbi években ismertséget szerző Tibes, az énekes-előadóművész Oláh Gergő, a Dics Suli, az Agapé Worship, vagy épp a Golgota worship. Az eseményen tanúságtételek is elhangzottak, így a személyes megtapasztalásokon, élettörténeteken keresztül még megragadhatóbbá, kézzelfoghatóbbá válhatott a keresztények mindennapi élete Krisztussal járva. A beszámolók szerint ezen az alkalmon sok új megtérő lelt új életre Krisztusban.

A téren az emberek, turisták, járókelők folyamatosan mozogtak, így, ha csak fél füllel is, de sokakhoz eljutott az üzenet. Az imasátorban az egész nap folyamán lehetett Istenhez imában fordulni, szükség esetén az imaszolgálatban résztvevők segítségével.

A szervezők egyik fő víziója az volt, hogy a XXI. században az istentiszteleti alkalmakat ki kell vinni az utcára, ugyanis túl sok ember ódzkodik attól, hogy egy templomba vagy gyülekezetbe menjen, és sokszor teljesen téves előítéleteik vannak arról, hogy milyen is egy keresztény esemény. Elmondásuk szerint mindennek a megvalósítása leginkább felekezetközi összefogásban valósulhat meg. Így lett a szombat esti program része egy közös városi istentisztelet.

„A célunk Isten királyságának az építése felekezettől függetlenül, hogy felrázzuk Magyarországot azáltal, hogy minél több embert elérünk az evangélium élő üzenetével. Ez kell ahhoz, hogy legyen egy szellemi és erkölcsi megújulás az országban.”

Egy plakátkampány is kapcsolódik az eseményhez, ugyanis a „Redeemed” néven futó keresztény ruházati márka és az iFeszt keresztény ifjúsági szervezet összefogásából 2022. decemberétől Budapesten metró citylightokon és óriásplakátokon hirdetik Jézus Krisztus nevét.

Címlapkép: Idén nyáron június 17-e és 22-e között rendezték meg a Felnézek keresztény fesztivált.


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb