Vallási indíttatásból hajtott templomba egy román teherautós

Szándékosan hajtott bele egy osztrák templomba egy román teherautós, az sem zárható ki, hogy vallási indítéka volt rá.

Alsó-Ausztria mödlingi járásában hajtott bele egy 32 éves román férfi a Brunn am Gebirge-i templomba. Az osztrák rendőrség tájékoztatása szerint a férfi az elfogásakor nem állt ellen és azt mondta, az egyház tönkretette az életét.

Az épületben igen komoly károk keletkeztek, omlásveszélyes lett az épület. Egy járókelő sérült meg könnyebben a férfi ámokfutása következtében, a templomban tartózkodó lelkésznek és két civilnek nem esett baja.

A Kronen Zeitung úgy tudja, hogy egy 12 tonnás teherautóval hajtott bele a sofőr a pünkösdita templomba, előtte több járművet is súrolt, hatalmas anyagi kárt okozva a tulajdonosoknak. A rendőrség egyelőre vizsgálja, hogy az elkövető fogyasztott-e kábítószert, vagy részeg volt-e. 

A nyomozást kezdetben ugyan a tartományi nyomozóhivatal indította az ügyben, időközben azonban azt átvette az állambiztonsági és szélsőségek elleni küzdelemmel foglalkozó tartományi hivatal. A férfi már korábban is vandálkodott ugyanebben a templomban. Néhány héttel ezelőtt egy Bibliát tépett darabokra.

Az Elim pünkösdista közösség honlapján található információk szerint a közösséget Romániából származó egykori politikai menekültek alapították az 1980-as években.

(MTI)

Címlapkép forrása: Freepik


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb