Szemüveget csináltatott magának Ferenc pápa, le is fotózták

A pápa elhagyta a Vatikánt egy rövid időre, ugyanis szemüveget készíttetett magának. A vásárlásról képek is készültek – írja az Avvenire.

A katolikus egyházfő már törzsvásárlónak számít a a Spiezia család szaküzletében, ugyanis 2015-ben ugyancsak itt vásárolta meg szemüvegét.

Az optikus, Alessandro Spiezia szerint Ferenc pápa egyszerűen csak odatelefonált neki szombaton.

,,Jó reggelt, Alessandro, Ferenc pápa vagyok. Cseréltetnem kell a szemüvegem lencséjét, mikor érne rá? Ön már kétszer elfáradt hozzám, most én megyek el önhöz.”

– mondta állítólag az egyházfő.

Természetesen nem maradt rajongók nélkül az optika, sokan örömmel köszöntötték a visszatérő egyházfőt. A látszerész ezután megvizsgálta a szemét és egyetértett abban, hogy a lencsét tényleg cserélni kell. Azt is elmondta, hogy többször javasolta már a pápának, hogy viseljen inkább napszemüveget, vagy fényre sötétedő lencsét, de a pápa hajthatatlan volt. Azt mondta:

,,nem rejtem el a szemem sötét lencsék mögé.”

A pápai vizit ennek ellenére jó hangulatban telt, egy tésztavacsorára is meghívták a neves vendéget. Az egyházfő látogatásának hírére gyerekek is megjelentek az üzlet előtt, ők édességet kaptak.

Címlapképen: Ferenc pápa heti általános audienciát tart a vatikáni Szent Péter téren 2024. április 3-án. Fotó: MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari

'Fel a tetejéhez' gomb