Keresztény evangelizációval vádolnak egy minisztert

Egy volt vezető rendőrtiszt azzal gyanúsította meg Hannah Yeoh malajziai ifjúsági és sportminisztert, hogy evangelizál és keresztény nemzetté akarja változtatni Malajziát.

A vádak azt követően váltak ismertté, hogy a miniszter rágalmazási pert indított Tan Sri Musa Hassan, a korábbi rendőri vezető ellen annak vele kapcsolatos uszító megjegyzései miatt. A bírósági feljegyzések szerint Hassant arról kérdezték, hogy rendelkezik-e olyan bizalmas dokumentumokkal vagy bizonyítékokkal, amelyekkel képes alátámasztani állításait. Hassan eskü alatt vallotta, hogy nincsenek ilyen bizonyítékai.

Yeoh rágalmazási ügye egy 2020-as egyetemi beszédre vezethető vissza, amelyben azt állította, hogy az önéletrajzi könyve (Becoming Hannah, A Personal Journey) a malajziaiak keresztény hitre térítését célozza. Yeoh könyve részletezi életét és keresztény hitét, valamint a politikába való belépésének folyamatát.

Yeoh azt állítja, hogy Hassan megjegyzései valótlanok voltak, és politikai hátrányt akart okozni neki. A tárgyalásnak még nincs vége – derült ki a persecution.org beszámolójából.

A malajziaiak több mint 60 százaléka muszlim, s mintegy 9 százaléka keresztény.

A miniszter ügye nagy horderejű, tekintve, hogy a keresztény kisebbségre a malajziai társadalom számos területén nyomás nehezedik: a mindennapi élettől a politikai hatalom színteréig.

Címlapkép: Hannah Yeoh malajziai ifjúsági és sportminiszter. Forrás: Facebook/Olympic Council of Malaysia


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb