Brutális módon öltek meg egy keresztény nőt a hindu rokonai

Indiában, Cshattíszgarh állam déli részén brutálisan agyonvertek június 24-én egy nőt fanatikus hindu rokonai, miután a későbbi áldozat keresztény hite miatt vitába szállt velük. Az eset megdöbbentette az egész régió keresztény közösségét.

Az elhunyt Bindu Sori családtagjai a körzet rendőrfőnökéhez benyújtott panaszukban azt állították, hogy a családot négy éve – amióta keresztények lettek – zaklatták és fenyegették a hindu rokonaik. A feljelentés szerint annak ellenére, hogy Sori családja már korábban is panaszt tett a helyi rendőrkapitányságon, nem történt semmiféle intézkedés a zaklatókkal szemben.

Ezúttal a fanatikus rokonok más falubeliek együtt kezdtek verekedésbe Sori családjával egy földterület miatt, azt állítva, hogy keresztényként nincs joguk hozzá. A rokonok korábban figyelmeztették Sori családját, hogy szörnyű következményekkel jár, ha a következő monszunidőszakban is a földeken dolgoznak.

Amikor az esős évszak elkezdődött, Sori családja kiment szántani és bevetni a földet. A feldühödött rokonság nyilakkal és fejszékkel támadt rájuk. A traktorosnak és a többieknek sikerült elmenekülniük, de Sori képtelen volt erre. Két férfi elkapta, fejszékkel ölték meg.

A támadás előtti napon a Cshattíszgarh-i Keresztény Fórum sajtóközleményt adott ki, amelyben felhívást intéztek Cshattíszgarh kormányzójához, azzal a céllal, hogy elérjék, az elöljáró foglalkozzon a vallási kisebbségek elleni erőszakkal.

A Fórum elnöke, Arun Pannalal kijelentette, hogy a hatóságok jelenleg a vallási fanatikusokat segítik, akik alkotmányellenes módon zárnak be templomokat Cshattíszgarh-szerte. 37 bezárt templomról tett említést.

Pannalal számos keresztényellenes atrocitásra hívta fel a figyelmet, s azt is megemlítette, hogy a keresztény gazdáknak nem engedik meg, hogy megműveljék földjeiket.

Dhamtari körzetben az elmúlt két hétben 27 súlyos támadás érte a nőket és vallási intézményeket – tette hozzá Pannalalal; közel 2000 panaszlevelet nyújtottak be, de nem történt semmilyen intézkedés.

Forrás: persecution.org

Címlapkép: freepik

Iratkozzon fel hírlevelünkre