Minden második fogoly migráns a német börtönökben

Ezzel a címmel jelent meg a RMX.News cikke annak kapcsán, hogy a friss németországi adatokat az AfD parlamenti képviselője, Leif Erik-Holm bekérte az illetékes minisztériumtól.

A cikk rámutat arra az ellentmondásra is, hogy a Szövetségi Statisztikai Hivatal „csak” 15.559 „külföldi” foglyot tart nyilván, míg az igazságügyi minisztérium 24.259-et. A belügyminisztérium adatai szerint tavaly, tízből hat bűncselekményt „külföldiek” követtek el. Ezen belül még rosszabb az arány a testi sértések esetében, amelynek 41 százalékát szintén „külföldiek” követték el. Ami az adatok közötti ellentmondást illeti, ez kísértetiesen hasonlít arra amiről néhány napja írtunk. Akkor kiderült, hogy Németországban több mint 26 ezer késes támadás történt egy év alatt, de az állam ennek csak a felét vallotta be.

Legalább 26 ezer késes támadás történt tavaly Németországban – Csak a felét vallja be az állam

Úgy tűnik, most hasonló dolog történt a németországi börtönökben elhelyezett foglyokkal. Hogy kit nevez a német belügyminisztérium külföldinek, azt nem árulták el, de alighanem ugyanaz a helyzet mint Svédországban, ahol a migránsbűnözés helyett mindig és következetesen „külföldi” elkövetőkről beszéltek. Egyébként ami az arányokat illeti, Svájcban a bebörtönzött foglyok kétharmada „külföldi”, Ausztriában pedig a fele az.

Egy áprilisi cikkében a Die Welt ezt írta, a Bild alapján: A német rendőrszakszervezet vezetője, Rainer Wendt kigúnyolta Nancy Faeser (SPD) szövetségi belügyminisztert, miután kiderült a külföldi bűnözés drasztikus növekedése. (…) A szövetségi belügyminiszter egyre jobban hasonlít Nancy-hez Csodaországban, amikor megdöbbenve tapasztalja, hogy Németország erőszakosabbá vált – mondta Wendt.

Egy másik cikkben, az RMX.News hozzáfűzi a tényt, hogy a német kormány most a migránsok millióinak honosítását akarja egyszerűbbé tenni, részint azért, hogy a bűnözési statisztikákban a „külföldieket” át lehessen sorolni a németekhez. Mert jelenleg a második vagy harmadik generációs bűnöző migránsok is „németként” szerepelnek a bűnügyi statisztikákban, ha időközben megkapták a német állampolgárságot.

Pedig ha nem akarnának hazudni, példát vehetnének Dániától, amely a migrációs hátterű gyanúsítottakat nem nevezi „dánnak”…

Címlapkép forrása: Freepik

Iratkozzon fel hírlevelünkre