Megkezdték a gyermekmentők az idei nyári szolgálatot a Balatonnál


Hirdetés

Tizenhetedik alkalommal kezdte meg nyári szolgálatát Balatonlellén a Magyar Gyermekmentő Alapítvány – tette közzé a szervezet kedden.

A tájékoztatás szerint a gyermekmentési pontjukon ambuláns betegeket is ellátnak, amikor az állomáson tartózkodnak.

Idén új – Volvo XC 90-es mild hibrid – mentőorvosi autót állítottak szolgálatba, amely megerősített futóművel és biztonsági technikával ellátott, valamint a belső tér teljesen a felszerelés megfelelő elhelyezéséhez és a műszerek töltéséhez kialakított – ismertették.

A mentőben ultrahang, laborkészülék és hűtőszekrény is található, szinte egy gyermekintenzív osztály felszereltsége van a fedélzeten

– emelték ki.

A mentőegység augusztus 25-ig teljesít szolgálatot a Balaton déli partján. A Gyermekmentőt az Országos Mentőszolgálat irányítja a 112-es segélyhívószámra érkező bejelentések alapján – ismertették, hozzátéve, hogy a nyári ellátásban 12 szakorvos és 8 mentőtechnikus vesz részt.

Az alapítvány 1 éve ingyenes elsősegélynyújtó applikációt is készített GYERMEK ELSŐSEGÉLY néven, amely abban segíti a felhasználókat, hogy mit tegyenek vészhelyzetekben addig amíg érkezik a mentő – emlékeztettek.

Közleményükben azt tanácsolják, hogy a szülők töltsék le az applikációt a telefonjukra, így mindig a zsebükben lehet a „Gyermekmentő”.

(OS)

Címlapkép: A Magyar Gyermekmentő Alapítvány a nyári szünidőben a Balaton déli partján szolgálatot teljesítő autója. Forrás: Facebook/Policecars.hu

'Fel a tetejéhez' gomb