A Hungary Helps gyorssegélyt nyújt a csádi lőszerraktári robbanás sérültjeinek megsegítésére

A Hungary Helps Program gyorssegélyt nyújt Csádban, a n’djamenai lőszerraktárban történt keddi robbanás során megsérült civilek és a fővárosi központi kórház megsegítésére – közölték a program Facebook-oldalán pénteken.

A bejegyzésben felidézték, hogy kedden robbanásokat és tüzet jelentettek a csádi főváros, N’Djamena egyik lőszerraktárából.

A csádi kormányzati tájékoztatás szerint a balesetben kilencen meghaltak és 46-an megsérültek. Mivel a robbanás következtében megsérült civilek és az őket ellátó egészségügyi intézmények sürgős segítségre szorultak, a Hungary Helps komplex humanitárius segítségnyújtási programot indított a robbanásban megsérült civil lakosság és a központi kórház megsegítésére – ismertették.

Azt írták, a segítségnyújtás első lépéseként a Hungary Helps Ügynökség csádi irodája Csige Gáborral, a magyar nagykövetség misszióvezetőjével ellátogatott Csád legnagyobb, központi kórházába, hogy a pusztító események után gyorssegélyként 35 doboz gyógyszercsomagot adjon át és további támogatásáról biztosítsa az érintetteket.

A gyógyszereket az előzetes egyeztetések alapján a kórház igazgatója állította össze a szükségleteknek megfelelően – tették hozzá.

A magyar kormány idén januárban nyitotta meg komplex humanitárius és fejlesztési központját Csád fővárosában, mellyel a Száhel-régió stabilitását kívánja erősíteni – áll a bejegyzésben.

Szijjártó Péter: Európa nem tud biztonságos hely lenni anélkül, hogy Afrika biztonságos lenne

(MTI)

Címlapkép: Gyorssegélyként 35 doboz gyógyszercsomagot adtak át a Hungary Helps Program képviselői Csád legnagyobb, központi kórházának. Forrás: Facebook/Hungary Helps – Magyarország segít 

Iratkozzon fel hírlevelünkre