Nézőpont Intézet: Vitézy Dávid legyőzheti Karácsony Gergelyt

Vitézy Dávidra a budapesti szavazók 52 százaléka, míg Karácsony Gergelyre a fővárosiak mindössze 45 százaléka szavazna a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása alapján. 

A Nézőpont Intézet szerkesztőségünk számára szombaton megküldött felmérési eredménye szerint  Szentkirályi Alexandra visszalépését követően többen vélik úgy, hogy Karácsony vasárnap veszíteni fog (46 százalék), mint akik szerint meg fogja nyerni (42 százalék) a választást.

Szentkirályi Alexandra Vitézy Dávid javára visszalép a főpolgármester-jelöltségtől, de marad a Fidesz-KDNP fővárosi listájának élén – VIDEÓ

A felmérés szerint: a budapestiek abszolút többsége (52 százalék) Vitézy Dávidra, az LMP-Zöldek és a Vitézy Dáviddal Budapestért civil szervezet közös jelöltjére szavazna. Karácsony Gergelyre, a Gyurcsány-koalíció jelöltjére a fővárosi szavazók mindössze 45 százaléka adná szavazatát.

Ezek alapján úgy tűnik, Vitézy Dávidnak sikerült Karácsony Gergely 2019-es 51 százalékos támogatói köréből is megszólítania szavazókat.

Grundtner András, a Mi Hazánk jelöltje esélytelen kihívóként legfeljebb 3 százalékos szimpatizánsi körrel rendelkezik – állapította meg a Nézőpont Intézet.

Forrás: Nézőpont Intézet

Karácsony Gergely hivatali ideje végén nemcsak Vitézy Dávid támogatói vannak többségben, de azok is, akik szerint kihívója le is fogja őt győzni. A budapestiek 46 százaléka szerint nem fog tudni újrázni a jelenlegi főpolgármester, és ennél kevesebben, mindössze 42 százalék véli úgy, hogy ismét nyerni tud – írták.

Karácsony leválthatóvá vált, a változást akaró szavazók többségben vannak Budapesten

– mondta a témában a Vasárnap.hu-nak nyilatkozva Kiszelly Zoltán politológus pénteken.

Kiszelly Zoltán: Karácsony leválthatóvá vált, a változást akaró szavazók többségben vannak Budapesten

Címlapkép: Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt esélyes a győzelemre a Nézőpont Intézet szerint. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb