Imre Zsolt szerint a Matkovich-kampányra jellemző riogatás volt, amit Magyar Péter Vácról állított

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnökének váci kampányrendezvényén elhangzott egyik valótlan állításáról is beszélt Imre Zsolt, váci polgármesterjelölt a 0627.hu oldalnak adott interjújában. Emlékeztetőül: Magyar egy 1400 fős váci munkásszállóról beszélt a Duna-parti városban, annak ellenére, hogy ilyen ott nincsen. Imre Zsolt szerint mindez a város jelenlegi polgármesterének, Matkovich Ilonának a kampányára jellemző riogatás volt.

Más ellenzéki hazugságokról, továbbá egy tervezett váci Duna-hídról is szó esik az interjúban.

A Matkovich Ilona vezette váci baloldal hónapok óta nevezi önt „Munkásszállós” Imre Zsoltnak. Még februárban tartott egy sajtótájékoztatót Inotay Gergely alpolgármester, Tótváradi-Nagy Bence és Rozmaring Sándor képviselők. A városi propaganda televízió az ES TV beszámolója szerint Inotay arról beszélt, hogy ön nem fog akadályt gördíteni a munkásszállók megépítése elé. Ebben a lejárató kampányban aktívan vesz részt a Váci Hírnök is, mely szintén ezzel a jelzővel minősíti önt. Mindezek után Inotay Gergely egy Facebook posztjában úgy fogalmazott: „Senki nem mondta, hogy Imre Zsolt itt, vagy bárhol máshol munkásszállót épít.” Miképp kommentálja, hogy Inotay Gergely nyíltan beismerte, hogy mindvégig hazudtak?

Össze-vissza beszélnek, hazudnak ez nem meglepő. Bővebben ezt nem is kell kommentálnom. Vácnak egyébként nem munkásszállóra van szüksége, hanem munkahelyekre. Ilyen tekintetben a városvezetésnek mindent meg kellett volna tennie, hogy munkahelyeket teremtsen, de ebben nem tudtak mit felmutatni. Itt volt korábban a GE, az IBM, ám elmentek, ami nem csak az iparűzési adóbevétel szempontjából jelentős kiesés, hanem foglalkoztatási szempontból is problémát jelent. Olyan önkormányzatra van szükség, amelyik befektetőbarát, és minden feltételt megteremt azért, hogy a befektetőknek megérje itt munkahelyet teremteni. Ezért a Szakképzési Centrummal és például a helyi vállalkozókkal kellett volna sokkal erősebb kapcsolatot kiépíteni, és nem azzal riogatni az embereket, hogy itt munkásszálló fog épülni. Nem fog munkásszálló épülni. Az pedig, hogy magánerős beruházásként bárki is akar-e munkásszállót építeni, ahhoz nekem semmi közöm nincsen.

Magyar Pétert a Tisza Párt alelnökét is felhasználták ehhez a hazugsághoz, ő ugyanis arról beszélt Vácon, hogy úgy tudja, már van egy 1400 fős munkásszálló a városban. Mit gondol erről és az egész Magyar Péter-jelenségről?

Ez egy téves információ volt, amit Magyar Péter szájába adtak. Nem tudok róla, hogy itt bárhol is 1400 fős munkásszálló működne, merthogy ugye azt mondta Magyar Péter, hogy ez már működik. Még csak azt sem tudom, hogy egy 1400 fős munkásszállót tervezne bárki is ide építeni, tehát ez egy teljesen légből kapott, Matkovich-kampányra jellemző riogatás és valótlanság.

Műgyűjtő galériatulajdonos cáfolja Magyar Péter Vácott elhangzott hazugságait – VIDEÓ

 

A váci híd ügyét érintően a baloldali városvezetés a híd belvárosba tervezett megvalósítása ellen tiltakozott, noha tudvalevő, hogy nem ez az egyetlen nyomvonal. Pántya József az Építési és Közlekedési Minisztérium útépítési beruházások támogatásáért felelős helyettes államtitkára lapunk kérdésére kifejtette, hogy a tervező jelenleg a Tanulmányterv összeállításához szükséges vizsgálatokat végzi mindhárom lehetséges hídhelyszín figyelembevételével. Ön miképp reagál a híd ügyére?

Igen, a híd egy régi téma. Nem is kampánytéma, más alkalommal is ezek fölmerültek már. Először is azt kell tisztázni, hogy nem váci hídról van szó, ez egy térségi híd. A híd mindig összeköt, nem szétválaszt. A hídnak csak az egyik pillére Vác, a másik pillére a Szentendrei-szigeten van, és Tahitótfalut érinti, tehát igazából az, hogy egy ilyen térségi híd megépülhessen, az nem csak és kizárólag Vác döntése kell, hogy legyen. Két nagyon forgalmas utat köt össze. A másik oldalon a 10-est, és az M2-t. Tehát azt kell forgalomtechnikai szempontból végiggondolni, hogy mi az a nyomvonal, amelyik természetesen a települések elkerülésével megoldást biztosít. Mi csak és kizárólag azt a műszaki megoldást fogjuk támogatni, amit Vác város lakossága is nagymértékben tud támogatni és el tud fogadni. A korábbi terveknek megfelelően leginkább optimálisnak. Én a déli Vác déli részén, a kocsimosónál tervezett megoldást látnám optimálisnak. Az M2-ről ott a legegyszerűbb ezt megoldani, és az M2-nél a kiépült körforgalmi csomópontnál is van egy olyan nyomvonal, amelyik ebbe az irányba vezet. Én biztos, hogy ezt a megoldást fogom támogatni. Amennyiben van északon, természetesen a várost elkerülő, a városmagot elkerülő északi nyomvonal, amelyiknek a műszaki megoldása indokolt, akkor természetesen azt is meg lehet beszélni. Jelen pillanatban, jelen állás szerint egy biztos, hogy olyan megoldás nincs, és nem is fogjuk támogatni, amelyik a belvárosba vezetné a forgalmat.

Az interjú folytatás a 0627.hu oldalon olvasható.

Címlapkép: Imre Zsolt, a Váci Polgári Fórum elnöke, a Fidesz-KDNP közös váci polgármesterjelöltje. Fotó: Vasarnap.hu/Szennyes Krisztián


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb