Nagy közös szerelem Magyarország, a béke szigetén

Óriási tömegben, nemzeti zászlókkal, himnusszal, hangos énekszóval meneteltek az emberek a 10-ik Békemeneten, a béke szigetére. Annyi volt az ember, hogy míg az eleje már a Margitszigeten járt, a vége még a rakparton, hídon masírozott. Zúgott a tömeg a „Hajrá magyarok” skandálásától, miközben hatalmas táblákat és zászlókat cipelt. Feltűnt a” no war, no migration, no gender” tábla, az „Éljen Magyarország!”, „Adj fényt és békét Uram” tábla, a magyar mellett a német, svéd, erdélyi zászló is. Szlogen a „Magyarország maradjon a béke szigete” volt, az első sor az ismert jobboldali arcokkal szintén a „no war” nemzeti színű molinót vitte, ami már egyértelműen következett a stop háború, választási plakátokból is. De miért is jöttek ide az emberek? Feltankolni-adta meg Orbán Viktor a választ-mert „nagy közös szerelem Magyarország”. Igen, itt Magyarország szerelmesei voltak és jöttek feltöltődni nagy közösségükbe, hogy együtt éljék át ezt a nemes érzést.

Miután végigénekelték a rakpartot, a Margitszigetre érve, rövid kultúrműsor után, Orbán Viktor beszéde várta őket. Nagy szeretettel, ovációval fogadták, a kissé zord időjárás ellenére is. „Ciki fideszesnek lenni, kihalóban lévő állatfajta” – hallottuk nemrég a baloldal új üdvöskéjétől. Erre rácáfolt a Békemeneten résztvevő sokaság, mert itt egy önmagára, hazájára, vezetőjére büszke közösség menetelt, énekelt és hallgatta a beszédet.

Először Szent Margitról beszélt, akiről elnevezték a szigetet, miután itt élt kolostorban. Ő igazán a béke követe volt, Magyarország békéjéért felajánlotta életét, ezért imádkozott és szenvedett.

Így ez a rendezvény a békéért nyilvánvalóan a legjobb helyen volt. Ráadásul az elől lévő molinót vivők közül valaki feszülettel jött, amit folyamatosan felemelt, mindig az emberek szeme előtt tartva.

Orbán Viktor arról beszélt, hogy „a mi egységünk a legszilárdabb Európában”, és „jó ügyet szolgálunk”. Nyilvánvalóan a jó ügy Magyarország szolgálata. Meg kell akadályoznunk, hogy Európa háborúba sodródjon. Vannak más ügyek is, amiért küzdött a kormány, ilyen a no migration. Tudjuk, hogy nem kértünk a migráns kvótákból, nem engedtük be a migránsokat hazánkba, ezzel kivédtük az iszlamizációt, a terrorcselekményeket, a kereszténység fokozatos leépítését, ahová a muszlim tömeggel terhelt Nyugat Európa tart.

Orbán Viktor beszédet mond a Margitszigeten a Békemenet résztvevői előtt. Fotó: GK

A másik ügy, a no gender volt, amit megemlített a kormányfő. Ezzel is sikerrel küzdött a kormány, mint tudjuk Alaptörvényt módosított, Gyermekvédelmi törvényt vezetett be, és Brüsszelben sikerrel küzdött ellene. Igaz, hogy mindkettőért a migránsok és a gender propaganda elutasításáért, nagy árat fizettünk, és ennek még nincs vége. Brüsszel szankcionál bennünket, amit jogállamisági deficitnek mond. Erről a két harcról, ami a mai napig tart,( migráció és gender,) múlt időben beszélt a miniszterelnök, mert most előtérben áll a háborús fenyegetettség, így ez volt a főtéma.

Azt mondta, mi vagyunk az egyetlen békepártiak az EU-ban, rajtunk kívül csak a Vatikán az, de nekik más a feladatuk, ezt csak mi tudjuk megállítani. Így életet ment szó szerint is, aki a Fidesz-KDNP-re szavaz.

Arra nem tért ki, hogy az ellenzék is békepártinak mondta magát az MTVA-s vitaműsorban. Akik látták tudják, hogy mindenki békét akar szóban, de valójában ők Brüsszellel akarnak kiegyezni, meg a Nyugatról kapott dollár is kötelez. Ha ők bekerülnek az EU parlamentbe és szavazásra kerül a sor, nyilván nem fognak vétózni, mint az Orbán kormány képviselői. Így ha rájuk szavaz valaki, a háború folytatására, eszkalálódására szavaz. A miniszterelnök sorolta a legújabb fejleményeket az Eu-ban, mire is várják a szavazatokat.

„Nem lehet meggyőzni őket, csak legyőzni”, mert „háborús mámorban” vannak.

Már ott tartanak, Ukrajna folyamatos pénzzel és fegyverrel ellátása után, hogy katonákat is küldenének az ukrán frontra. Orbán Viktor azonban kijelentette, hogy „Nem fogunk hadba lépni”. Nem fogjuk a magyarok vérét adni az ukránokért, nem lépünk be a háborúba, mert láthattuk a két világháború szörnyű végét. „Mi kimaradunk a háborúból.” Cél, hogy „a béke szigeteként megőrizzük Magyarországot”. Elárulta, ha a hazai és európai választások jól sikerülnek, akkor „Békepárti európai koalíciót” hozna létre a kormány.
Minden józan gondolkodású ember egyetérthet ezzel, akár keresztény, akár ateista, akár jobboldali, akár baloldali gondolkodású. A baloldal nem mond ellent Brüsszelnek, így akárhogy bizonygatja, hogy békét akar, a gombot, a háború támogatására nyomja majd meg.

A Békemenet résztvevői „feltankoltak”, de akik csak otthonról nézték azok is, így remélhetően „nagy közös szerelmünk Magyarország” megmenekül.

Pók Katalin

Címlapképen: Megérkezett a Békemenet a Margitszigetre. Fotó: GK

'Fel a tetejéhez' gomb