Mutassuk meg, hogy a békének nincs alternatívája!

Ismét Békemenetre gyűlik össze ma a jobboldali-konzervatív tábor. Ezeket az alkalmakat mindig akkor szervezik meg, amikor Magyarországot valamilyen komolyabb külső veszély, vagy nyomásgyakorlási kísérlet fenyegeti.

Sok sikeres Békementen vagyunk már túl, hiszen ezek az alkalmak mindig egyfajta erődemonstrációt jelentenek olyan sorsfordító pillanatokban, amikor az ország jövője a tét. Emlékezzünk csak 2012-re, az első ilyen alkalomra, amikor a sétáló tömeg ereje meghátrálásra kényszerítette a Magyarországot fenyegető pénzügyi-politikai hatalmat. Persze

nem adták fel, csak visszavonultak egy időre.

Ez egyre nyilvánvalóbb abból is, ahogyan egyre több részlet derül ki a 2019-es és a 2022-es választások előtti befolyásolási kísérletekről, sikeres és sikertelen akciókról.

Most azonban az eddigieknél is sokkal nagyobb a tét. Mondhatjuk, hogy a Békemenet – elnevezésében legalábbis biztosan – 12 évvel megelőzte a korát. A szervezők már akkor, 2012-ben éreztek valamit abból a bizonytalan helyzetből, amely azóta folyamatosan csak fokozódott és fokozódott.

Akkora szükség pedig még sosem volt a békére és ennek hangsúlyozására, mint most. Mert most tényleg egyetlen kérdés van: háború vagy béke?

És erre a kérdésre nagyon komoly erők egyértelmű válasza az, hogy háború. A globális pénzügyi körök, a melléjük szegődő NGO hálózat és a tőlük függő nyugati politikai elit mind-mind a háború folytatásában érdekelt, és ezért küzd. Hangjukat pedig a mainstream média is felerősíti, így soha nem látott erővel és intenzitással ömlik ránk a háborús pszichózis. Atomfegyverek, sorkatonaság, frontvonalak. Olyan szavak költöztek vissza az európai közbeszédbe, amelyeket a II. világháború, de legalábbis a hidegháború vége óta keveset hallottunk.

Ugyanakkor a sötétség egén ott világít a béke fáklyája is. Halványan, de egyre erősödve. Mert a háttérben minden országban ott van a józan békepárti többség.

Ez a józan többség az, amelyik Magyarországon úgy döntött, hogy most megmutatja magát.

Ez a józan többség az, amely most megmutatja, hogy igenis van ereje, hogy van hangja, és hogy nem lehet kihagyni a döntésekből! Éppen ez az a hang, amelyet nyugatról igyekeznek elnyomni, mert amíg Magyarország a béke pártján van, addig van alternatíva. Addig mindenki számára ott pislákol a fény, amely a kiutat mutatja ebből a borzalomból, ami a keleti szomszédunkban zajlik.

A háborúba nem bevonódni kell, hanem kimaradni belőle. Ezt az üzenetet küldheti a nyugatnak a mai Békemenet.

Éppen ezért fontos, hogy mindenki lássa, mennyien vagyunk! Hogy mindenki lássa: van más választás, mint a háború, hogy a többség ezen az oldalon van, és békét akar. Sorsfordító napok előtt állunk, a következő egy-két hét hosszú távon meghatározhatja azt, hogy mi történik Európában és milyen úton indul el szeretett kontinensünk. Ma és jövő vasárnap mi is tehetünk azért, hogy az előttünk álló időszak ne a pusztításról, a szenvedésről és a hanyatlásról, hanem az építkezésről, a fejlődésről és a békéről szóljon.

Címlapkép: A Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány által szervezett Békemenet 2022 márciusában. Fotó: Szennyes Krisztián/vasarnap.hu


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb