Simicskó István: A magyar kormány a kezdetektől a mielőbbi békekötés szükségességét hangsúlyozta – VIDEÓ

Békepárti fordulatot sürgetett az Európai Unióban (EU) a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti frakcióvezetője a Facebook-oldalán kedden.

Simicskó István a videós bejegyzésben felidézte, hogy több mint két éve tart az orosz-ukrán háború, és szerinte az egész nyugati világ háborús pszichózisban szenved, a magyar kormány pedig az egyetlen, amely a kezdetektől fogva a mielőbbi békekötés szükségességét hangsúlyozza.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott:

ennyi idő elteltével nemhogy a két háborús fél közötti enyhülés nem indult el, hanem a NATO-tagországok vezetői is egyre-másra felelőtlen kijelentésekkel dobálóznak, amely a konfliktus elhúzódását, sőt az észak-atlanti katonai szövetség háborúba sodródásának veszélyét jelenti.

Simicskó István kifejtette, hogy az indulatok gerjesztése helyett a valós helyzet reális felmérésére, a korábbi hibás döntések felülvizsgálatára, és kellő bölcsességre volna szükség, tekintettel arra, hogy – mint fogalmazott – a brüsszeli szankciós politika nem működött, Oroszország nem hátrált meg, és a számolatlanul küldött fegyverek és pénz csupán a háborút táplálja, a bizonytalanságot növeli, és az Ukrajnában élők szenvedését hosszabbítja meg.

Nemcsak az ott élő emberek, hanem az európaiak biztonsága, jövője a tét, amelyet csak higgadt és előrelátó, békepárti hozzáállással lehet megőrizni, mondta a volt honvédelmi miniszter. Azonnali fegyverszünetet és béketárgyalásokat szorgalmazott, kiemelve, hogy nincs szükség még több halott katonára, megnyomorított családokra és földig rombolt településekre.

Oroszország a legnagyobb atomhatalom, ezért el kell kerülni, hogy az orosz-ukrán konfliktus világháborúvá alakuljon, mert ez könnyen bolygónk pusztulását jelentené

– hangsúlyozta.

Elmondta, hogy a Fidesszel szövetségben azért dolgoznak, hogy megóvják a családokat, a gyermekeket és Európa népeit az esztelen öldökléstől.

Brüsszelben békepárti fordulat kell – hangoztatta Simicskó István, aki a Fidesz-KDNP-re való szavazásra buzdított.

(MTI)

Címlapképen: Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Iratkozzon fel hírlevelünkre