Navracsics Tibor: Nincs piac megbízható közigazgatás nélkül

Nem tud piaci tevékenység sikeres lenni megbízható és magas színvonalú közigazgatás nélkül – jelentette ki a közigazgatási és területfejlesztési miniszter kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Záhonyban, ahol átadta a felújított járási hivatalt.

Navracsics Tibor hangsúlyozta, a közigazgatás fontos versenyképességi tényező nemcsak abban például, hogy egy ügy elintézése mennyi ideig tart, hanem abban is, hogy milyen körülmények várják az ügyeiket intéző állampolgárokat.

A megújuló intézmények és épületek azt is jelentik, egyre több helyen minőségi és kulturált környezetben lehet ezt tenni – fogalmazott a miniszter.

Kifejtette, az államnak “adnia kell magára”, mert ez egyben üzenet az államtól az emberek irányába. Ennek az üzenetnek – folytatta – , csakis a legjobbnak és a legmagasabb színvonalúnak szabad lennie.

Annak, hogy az állam megbecsüli a polgárait, minden rendelkezésre álló eszközzel mutatnia kell a megbecsülést

– tette hozzá.

Navracsics Tibor beszédében rámutatott, amikor válság van, az államra lehet számítani, ez pedig így történt például a koronavírus-járvány, a gazdasági nehézségek, vagy Ukrajnából érkező menekültek fogadásakor, az állami és a területi közigazgatás az önkormányzatokkal összefogva nyújtott segítséget a polgároknak és a rászorultaknak.

Román István vármegyei főispán (b2), Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, Szabó Tünde országgyűlési képviselő, Tilki Attila, országgyűlési képviselő, Seszták Oszkár, a vármegyei közgyűlés elnöke. Forrás: Facebook/Navracsics Tibor

Ezekben az időszakokban a sokak által unalmasnak és szürkének tartott, lenézett közigazgatás vitte a polgárok életét, gondoskodtak a közösségek megmaradásáról – hangsúlyozta a miniszter, megköszönve az ebben a munkában résztvevők segítségét.

Hozzátette,

a közigazgatás amellett, hogy segíti az embereket és versenyképeségi tényező, példát mutat a hétköznapokban, hogyan lehet vitát elrendezni, megbeszélni dolgokat, békésen szót érteni egymással.

Az eseményen Tilki Attila, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, a magyar-ukrán határral szomszédos választókerület szó szerint a “bőrén érezte” a menekültek problémáját, és ezért – mint fogalmazott – “békapártinak kell lennünk”.

A rendezvényen jelen volt Román István vármegyei főispán, Szabó Tünde országgyűlési képviselő, Seszták Oszkár, a vármegyei közgyűlés elnöke, valamint Bacskai József ungvári főkonzul.

A záhonyi járási hivatal épületenergetikai felújítása 516 millió forintból valósult meg; ebből mintegy 200 millió forintot az Európai Unió segítségével, a fennmaradó összeget pedig a hazai költségvetésből finanszíroztak.

(MTI)

Címlapkép: Nem tud piaci tevékenység sikeres lenni megbízható és magas színvonalú közigazgatás nélkül – jelentette ki Navracsics Tibor Záhonyban a felújított járási hivatal átadóján. Forrás: Facebook/Navracsics Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre