Madárinfluenzás tehenek és macskák, avagy miről szólhat ez az újabb hisztéria?

Január elején a senki által meg nem választott vezetőségű Világgazdasági Fórumon, ahova a bolygó leggazdagabb és ezért óriási befolyással rendelkező emberei magángépeiken érkeztek, bejelentették, hogy előbb-utóbb felüti a fejét egy újabb vírus, amely legalább tízszer olyan halálos lesz, mint a varázsütésre eltűnt (…) COVID-19 (SARS-CoV-2).

Ezt a vírust X-nek, X-betegségnek nevezték el, jelezvén, hogy az bármelyik lehet, csak az nem világos, miért mondták, hogy tízszer halálosabb lesz… A WHO is több száz tudóst delegált Davosba, akik azt fejtegették, hogy sebaj, lesznek majd oltások az X vírus ellen, és 100 napon belül felszámolják a járványt, viszont minden államnak készen kell állnia arra, hogy elegendő mennyiségben vásároljon teszteket és vakcinákat – a Covid-járvány tanulságai szerint -, legalább tízszer annyit, mint amennyire az adott állam lakosságának szüksége lenne.

Azt mi sem tudjuk megmondani, hogy melyik lesz a titokzatos X vírus, de ha visszagondolunk a COVID-19 történetére, három dolgot érdemes kiemelni. Maga a vírus és valószínűleg a vakcina is már a járvány előtt „készen volt” és a nyugati sajtó által keltett hisztériát mérnöki pontossággal építették fel. Úgyhogy legalábbis gyanús, hogy az amerikai sajtóban szinte naponta jelennek meg cikkek az új közellenségről: a madárinfluenzáról, pontosabban a H5N1 vírusról. Nézzük a tényeket.

A madárinfluenza elsősorban a madarakra halálos. 2022-ben, az Egyesült Államok teljes területén 52 millió madár pusztult el. Amíg „csak” a madarak hullottak, a vírust nem tekintették közellenségnek. Ám a helyzet megváltozott azzal, hogy az idén március végén a H5N1-et egy texasi tejelő állományban is felfedezték. Sőt a texasi farmon egy személynél enyhe tüneteket okozott.

Vagyis eddig ő az egyetlen ember, aki megbetegedett a vírusnak a tejelő állományokra való átterjedése miatt. A lényeg, hogy a vírust egy másik emlőstől kapta meg.

Az elmúlt hónapban, a legutóbbi számlálás szerint kilenc államban 42 tejelő állomány H5N1 tesztje lett pozitív. A szövetségi kormány által a kereskedelmi tejellátáson végzett tesztelés során a pasztőrözés után (!) vírustöredékeket találtak a tejben. Az USDA (az Amerikai Egyesült Államok földművelésügyi minisztériuma) egyelőre biztonságosnak nyilvánította az ország tejellátását, de szerintük nagyobb kockázatot vállalnak azok, akik kezeletlen nyers tejet isznak. Ezen felül 28 ezer dollár támogatást is felajánlottak mind a 42 tejtermelő gazdaságnak, illetve dolgozóinak. A pénzeszközöket a dolgozók (közöttük takarmányszállító teherautó-sofőrök, tejszállítók és állatorvosok) számára, egyéni védőfelszerelésére, valamint hőkezelő rendszerek költségeire lehet felhasználni.

Sok fertőzött tehenet láttam, depressziósnak tűntek, ahhoz hasonlóan, ahogyan az emberek érzik magukat egy vírusfertőzés során

– írta a Colorado Állami Egyetem állatorvosa és epidemiológusa, Jason Lombard.

Tehát eddig van egy (azaz 1) ember, aki feltehetően egy tehéntől kapta el a vírust. Emellett van 24 macska, akik – az American Veterinary Medical Association szerint – szintén a tehenektől lefejt nyers tejtől kapták el a vírust, Texas, Új-Mexikó és Ohio állambeli farmokon. A macskák egy része túlélte, néhányuk elpusztult.

Valamint van egy másik ember is, aki közvetlenül a madaraktól kapta el, még 2022-ben. Ő egy Montrose melletti kereskedelmi baromfitelepen dolgozó fogvatartott volt.

Habár két ember statisztikailag egyáltalán nem mérvadó, a Center for Disease Control and Prevention (CDC) azt állapította meg, hogy: „A madárinfluenza vírusával való emberi fertőzés akkor fordulhat elő, ha a vírus egy személy szemébe, orrába vagy szájába kerül, vagy belélegzi… Ez akkor fordulhat elő, ha a vírus a levegőben van (cseppekben, kis aeroszol részecskékben vagy esetleg porban), és lerakódik a szem nyálkahártyáján, vagy ha valaki belélegzi, vagy ha valaki megérint egy vírussal szennyezett dolgot, majd megérinti a száját, a szemét vagy az orrát.”

Namármost az a kérdés, hogy kettő emberre fel lehet-e építeni egy újabb hisztériát? Ráadásul úgy, hogy egyikük sem halt bele a madárinfluenzába, sőt a vírus által megtámadott tehenek sem pusztultak el, hála a jelenleg létező kétfajta védőoltásnak.

A „tudomány” (mint néha a politika szolgálólánya) persze megpróbál besegíteni. Tavaly tizenkét makákó majommal kísérleteztek. Előbb befújták őket H5N1-et tartalmazó permettel, majd megállapították, hogy a madárinfluenza elleni oltás megmentett hat életet, míg a be nem oltott majmok közül négy meghalt. Magunk közt szólva, ilyen kevés „alannyal” végzett kísérletet nem lehet komolyan venni, de a jelentés megállapítja, hogy:

A magas patogenitású madárinfluenza H5N1 vírusok magas mortalitást okoznak az emberekben, és járványveszélyesek. Sürgősen szükség van hatékony vakcinákra és kezelésekre e veszély ellen…

A még ki sem alakult pandémiás helyzetre reagált április végén Dawn O’Connell, az Egészségügyi és Humánszolgáltatások Minisztériumának felkészültségért és reagálásért felelős titkárhelyettese. Az NBC Newsnak elmondta, hogy szükség esetén több százezer előretöltött fecskendő és fiola áll készen a szállításra. Ha az Egyesült Államoknak szüksége lenne az oltóanyagokra, a szövetségi kormány néhány héten belül „több százezer adagot” szállíthat ki – tette hozzá. Három-négy hónapon belül több mint 100 millió adagot szállíthatnak ki, de az embereknek két adagra lesz szükségük ebből a vakcinából, ami azt jelenti, hogy 100 millió adag csak 50 millió ember számára elegendő. O’Connell elmondta, hogy az Egyesült Államokban egy harmadik oltáson is dolgoznak, amely ugyanazon az mRNS-technológián alapul, mint a Pfizer és a Moderna, Covid-oltóanyagaiban… Ez azért jó – nyilatkozta -, mert egy mRNS-oltóanyagot gyorsabban lehetne előállítani, mert „nagyon könnyen be- és kikapcsolhatja a genetikai szekvenálást”.

Habár semmi sem bizonyítja, hogy a H5N1 a jelenlegi állapotában emberről emberre terjedne, és pandémiát okozna, a virológusok attól tartanak, hogy a vírus mutálódhat, ami egy egészen új helyzetet teremthet. (Különösképpen, ha a mutációját tudatosan, emberi közreműködéssel hoznák létre – a szerk.) Egyes források szerint nem a H5N1, hanem a H7N9 madárinfluenza vírus új törzse okozhat majd pandémiát.

Az ügyben a legriasztóbb Robert Redfieldnek, a CDC korábbi igazgatójának friss nyilatkozata, aki a News Nationnek ezt mondta:

Az emberek megfertőzésére tervezett madárinfluenzát „hónapok alatt” elő lehet állítani a laboratóriumban. Megdöbbentően rövid időn belül kifejleszthető a biomérnöki úton előállított madárinfluenza. Jelenleg mindössze öt aminosav cseréje szükséges ahhoz, hogy hatékony legyen.

Azért ez elég durva. Mert ha komolyan vesszük, tudomásul kell vennünk azt is, hogy azt a bizonyos X vírust, majd valamikor egy Y vírust és a többit valóban előállíthatják egy arra megfelelően pénzelt, felszerelt és a világ szeme elől eldugott laborban. Hogy mi lenne ennek a célja?

Thierry Baudet, holland parlamenti képviselő a Covid rulett című tavaly kiadott könyvének fülszövegében így írt: „A hazugságok korát éljük – és ezért az igazság idejét is. Az egyéni szabadság végső szakaszának, a szabadság haláltusájának vagyunk szemtanúi… A globális elit tagjai, mint Bill Gates, Klaus Schwab és társaik, 2030-ra a The Great Reset lezárásaként a totalitárius ellenőrző államot akarják megvalósítani… Minden embernek választania kell, mert a harc elkerülhetetlen. Most már Ön, a gyerekei, a családtagjai kerülnek a célpontba!”


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb