Buli és nyugalom – Négy hétvégén keresztül tart idén az összművészeti Ipoly Feszt a határfolyó jobb és bal partján

Az Ipoly két partján fekvő, határon inneni és azon túli, de egyaránt magyar települések idén ismét közösen lesznek házigazdái az összművészeti Ipoly Fesztnek. Az eseményről a magyarországi térség országgyűlési képviselője, Rétvári Bence parlamenti államtitkár mint a rendezvény fővédnöke tartott beharangozó sajtótájékoztatót szerdán Budapesten.

Elmondta, hogy az ingyenesen látogatható Ipoly Feszt évek óta egyre népszerűbb, tízezres nagyságrendben vonz embereket az ország távolabbi területeiről, s a helyben élők számára is fontos nyárindító programsorozat.

Eddig az Ipoly Feszt egy hétvégére koncentrálódott. Sokan mondták, szeretnének minél több települést meglátogatni a rendezvény során. Éppen ezért ettől az évtől egyfajta gördülő menetrendben valósul meg a fesztivál. Az a nyolc település, amely részt vesz benne, négy hétvégén, egymás után látja vendégül a fesztiválra érkezőket

– ismertette az országgyűlési képviselő.

Vámosmikola, Nagybörzsöny, Ipolydamásd, Márianosztra, Kemence és Szob a határon innen, az Ipoly bal partján fekszik, Ipolyvisk és Ipolyság pedig a folyó jobb partján, Felvidéken található; e nyolc település a házigazdája a negyedik Ipoly Fesztnek.

A programkínálat is nagyon sokszínű, mint mindig. Több mint száz program várja a közönséget – folytatta Rétvári Bence.

A könnyűzenei előadók között az Ipoly Feszt közönsége meghallgathatja Radics Gigi, a Bikini, DJ Spigiboy, az Első Emelet, a Fiesta, a Karthago és a Mystery Gang koncertjét is.

Rétvári Bence kiemelte, hogy a bulik mellett az Ipoly menti, a börzsönyi életszemléletet is érdemes elsajátítaniuk a vendégeknek. Mint mondta, a Börzsöny Ipoly felé eső része Magyarország legritkábban lakott szeglete, így aztán a legtermészetközelibb is. Evezési és kirándulási lehetőségek sora, helyi ételek sokasága, a Ipoly menti vendégszeretet egyaránt csábító lehet mindazoknak, akik aktívan pihennének a június 7. és július 7. között, több hétvégén zajló eseménysorozaton.

Az Ipoly Feszt lényege, hogy az Ipoly menti kistelepülések kinyitják a kapuikat a szomszédos települések és az ide érkezők előtt, és mindenki megtapasztalhatja a falusi, nyugodt, természetközeli életmódot

– mondta Rétvári Bence.

Címlapkép: Rétvári Bence országgyűlési képviselő, államtitkár, az Ipoly Feszt fővédnöke. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Iratkozzon fel hírlevelünkre