Pénzügyminisztérium: Az Ukrajnának nyújtott támogatásokból Kárpátaljának is részesülnie kell – VIDEÓ

Az Ukrajnának juttatott támogatások felhasználását szigorú ellenőrzésnek és nyomon követésnek kell kísérnie – jelentette ki Varga Mihály az uniós pénzügyminiszterek tanácskozása (ECOFIN) után Brüsszelben a Pénzügyminisztérium lapunknak kedden eljuttatott közleménye szerint.

A tárcavezető kiemelte:

magyar részről szorgalmazzuk, hogy az Ukrajnának szánt támogatásokból Kárpátalja is részesüljön, amelyen a háború és a belső menekültek miatt fokozott nyomás van.,

Az EU véglegesen jóváhagyta Ukrajna 50 milliárd eurós támogatásának kifizetéseit

A tárcavezető kifejtette: továbbra is napirenden van az Ukrajnának szánt uniós támogatás kérdése Brüsszelben. A magyar álláspont következetes, szigorú felügyelet kell a támogatások felhasználása terén, nem lehet kettős mércét alkalmazni a kérdésben, ragaszkodunk a részletes és pontos elszámoláshoz – emelte ki Varga Mihály.

A pénzügyminiszter hozzátette:

az Ukrajnának szánt támogatással kapcsolatban azt is hangsúlyoztuk, hogy a kisebbségek kérdését kiemelt fontosságúként kell kezelni.

Hozzátette: a Kárpátalján élő magyarokat is érintő ajánlásokat teljes körűen végre kell hajtani.

Varga Mihály a közösségi oldalán közzétett videóban nemcsak Ukrajnát, illetve Kárpátalját említette, de beszélt arról is, hogy Magyarország támogatja az EU nyugat-balkáni bővítését.

Varga Mihály: Magyarország támogatja az Európai Unió nyugat-balkáni bővítését

Címlapkép: Varga Mihály pénzügyminiszter. Fotó: MTI/Kovács Tamás


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb