Abortuszon, vetélésen, sürgősségi fogamzásgátláson átesettek számára hirdet lelkigyakorlatot a Váci Egyházmegye

A Ne félj, nem ítéllek el! Ne sírj, ne bánkódj! – Magzatvesztők lelkigyakorlata elnevezésű programot április 25-28. között tartják meg a Gödöllőhöz tartozó Máriabesnyőn, a  Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Házban. A jelenlétnek nem feltétele a rendszeres vallásgyakorlás.

Ellenben jelentkezni kell, telefonon a +36208232201 számon, vagy e-mailben a nefeljnemitellekel@gmail.com címre írva.

Szeretettel ajánljuk figyelmébe a lelkigyakorlatot azoknak a hölgyeknek, akik abortuszon, vetélésen, sürgősségi fogamzásgátláson estek át. A méhspirál okozta veszteség után gyógyulni, speciális gyászukat feldolgozni vágyó hölgyeket, urakat és házaspárokat is várjuk a hétvégére. Hívjuk azokat is, akik “lombik” babájukat gyászolják

tette közzé honlapján a Váci Egyházmegye.

Az élet ajándéka a gyermek, ezt azok tudják, élik át legjobban, akik elveszítették. Küldetésünk feléjük szól – olvasható ugyanott.

Mint írták, a lelkigyakorlat vezetői Kovács Ferenc diakónus és Kovácsné Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó, gyásztanácsadó, akik 2009-től tartanak segítő alkalmakat a speciális gyászukat feldolgozni szándékozók részére.

2010-2023 között 36 lelkigyakorlatot tartottak az ország különböző helyszínein, ezeken 400-nál többen vettek részt hölgyek, férfiak, házaspárok, illetve egészségügyi dolgozóként érintett személyek.

A szervezők tájékoztatása szerint “a való élet kihívásainak megfelelve”, más magzatvesztési eseményekre is kidolgoztak célirányos segítségnyújtást. Vagyis olyan személyek is bizalommal fordulhatnak hozzájuk, akik vetélés, koraszülés, magzati halálozás, “lombik-baba” elvesztése, vagy abortív hatású fogamzásgátló eszközök okozta veszteség feldolgozására kényszerülnek.

 A szervezők néhány, a résztvevőktől származó véleményt, vallomást is közzétettek:

Kár volt évtizedekig a szőnyeg alá söpörni a fájdalmamat! Békét kaptam

– mondta az egyik korábbi résztvevő, más így fogalmazott: „Elkísértem feleségem, de rájöttem, én is gyászfeldolgozásra szorulok.”

Címlapkép forrása: freepik

Iratkozzon fel hírlevelünkre