Szijjártó Péter részvétét nyilvánította Ománnak az árvízkatasztrófa kapcsán és megköszönte két magyar kimentését

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter részvétét nyilvánította Ománnak a közelmúltbeli, 21 halálos áldozatot követelő árvízkatasztrófával kapcsolatban, egyben háláját fejezte ki két, az árvíz fogságába esett magyar állampolgár kimentéséért.

Nagy szomorúsággal értesültem az Ománi Szultánságot a közelmúltban sújtó pusztító időjárás következményeiről. Megdöbbenéssel hallottam, hogy az áradások 21 ember, köztük 12 gyermek életét követelték. Mélyen megindított a veszteség, amely az áldozatok családjait érte. Kérem Őexcellenciáját, hogy fogadja legőszintébb részvétnyilvánításomat

– írta Szijjártó Péter ománi kollégájának, Badr bin Hamad bin Hamud al Buszaidi külügyminiszternek vasárnap küldött levelében, amelyet eljuttattak az MTI-hez. A magyar diplomácia vezetője a levélben a lehető legnagyobb háláját fejezte ki az ománi hatóságoknak, az Ománi Királyi Rendőrségnek és az ománi polgári védelemnek a fáradhatatlan mentési tevékenységükért, amelynek során légi úton biztonságba helyeztek két, az árvíz csapdájába esett magyar állampolgárt.

Mélységesen hálásak vagyunk hősies munkájukért, amelyet a rendkívüli körülmények között végeztek

– írta Szijjártó Péter.

A címlapkép forrása: Szijjártó Péter/Facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre