Debrecen díszpolgára lett Palánki Ferenc megyéspüspök – VIDEÓ

Palánki Ferenc megyéspüspök a Debrecen Város Díszpolgára kitüntető címet vehette át április 11-én, a város napja alkalmából összehívott ünnepi közgyűlésen a Kölcsey Központban.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a város és polgárai anyagi, szellemi és erkölcsi gyarapodásában, fejlődésében elévülhetetlen érdemeket szerző, a város tekintélyét erősítő életmű elismeréseként adományozta a címet a főpásztornak.

Palánki Ferenc püspök az eseményen elmondta, nagy öröm számára, hogy megkaphatta ezt a kitüntetést. Kilencedik éve vezeti a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyét, azóta él Debrecenben. Hála van a szívében azért a nagy-nagy nyitottságért, szeretetért, ahogyan a testvérfelekezetek közössége és a város vezetése fogadta ideérkezésekor.

Hálás azért, hogy „Együtt vagyunk Debrecen!”, és mindegy, milyen felekezethez tartozunk, építeni, szebbé, jobbá szeretnénk tenni ennek a városnak az életét. Köszönőbeszéde végén a főpásztor, mivel ezen a napon ünnepelték a költészet napját is, József Attila A számokról című versével ajándékozta meg az ünnepi közgyűlés résztvevőit.

A díjátadásra portréfilmet készített a Debrecen Televízió:

 

Debrecen díszpolgára lett továbbá Bárány László, a Master Good csoport alapító tulajdonosa. Debrecen Város Pro Urbe díját kapta Köstner Vilmos mesteredző, Szilágyi Imre grafikusművész, valamint Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja. Debrecen Város Déri Frigyes-díját adományozták Ábrahám László Csabának, a Sensirion Hungary Kft. ügyvezetőjének; Debrecen Város Mecénása díjat pedig Bárd Dávid, az Arany Oroszlán Gyógyszertár vezetője, tulajdonosa vehetett át.

Forrás: Magyar Kurír

A címlapkép forrása: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Iratkozzon fel hírlevelünkre