KDNP: a kereszténydemokraták számára nemcsak az emberi közösség, hanem a természeti környezet is fontos

A Kereszténydemokrata Néppárt azért indította el az “Ültessünk, hogy élhessünk!” faültetési programot, hogy jelképesen és a valóságban is kifejezze: számára nemcsak az emberi közösség, hanem a természeti környezet is fontos – fogalmazott Gaal Gergely, a KDNP Pest Vármegyei Szervezetének elnöke szerdán Vácon.

Gaal Gergely hangsúlyozta, hogy a kereszténydemokraták mindig is a környezet és a természet védelmének pártján álltak, hiszen keresztény meggyőződésükből is következik, hogy a teremtett világ részének vallják magukat.

“Nekünk, embereknek van felelősségünk a környezetünkért, a teremtett világunkért.”

A fák gondozására a helyi kereszténydemokrata közösség fog odafigyelni – mondta Gaal Gergely.

A váci önkormányzati választásokra készülődve olyan lendületes csapat áll rajthoz, amelyik nem fél a feladatoktól, és amelyik készen áll arra, hogy a települést a legjobb irányba vigye – tette hozzá.

Imre Zsolt, a Fidesz-KDNP váci polgármester-jelöltje arra hívta fel a figyelmet, hogy a faültetés szimbolikus jelentőséggel bír, hiszen a facsemeték hasonló gondoskodást, óvást, odafigyelést igényelnek, mint a gyerekek.

A faültetés mindig a jövőről, a következő generációkról szól – fűzte hozzá. A Váci SZC Király Endre Technikum és Szakképző Iskola udvarán a váci Fidesz és Kereszténydemokrata Néppárt képviselőjelöltjei tizenkét gyümölcsfát ültettek el.

(MTI)

Címlapképen: Imre Zsolt a Fidesz-KDNP váci polgármester-jelöltje és Gaal Gergely, a Kereszténydemokrata Néppárt Pest vármegyei elnöke a KDNP “Ültessünk, hogy élhessünk!” országos faültetési akciójának váci állomásán. Fotó: GK

Iratkozzon fel hírlevelünkre