Veszprémi érsek: Isten megbocsát és begyógyítja a sebeket – Keresztelés és bérmálás a börtönben

A veszprémi büntetés-végrehajtási intézetben található Isteni Irgalmasság-kápolnájában mutatott be szentmisét Dr. Udvardy György érsek, amelynek keretében szolgáltatta ki a keresztség és a bérmálás szentségét az arra felkészült fogvatartottak részére.

A szertartásban segítségére voltak Szántó Attila és Ráncsik Róbert börtönlelkész, valamint Dankos Attila orgonaművész. Az eseményen részt vette Porubszky Szabolcs ezredes is.

A veszprémi büntetés-végrehajtási intézetben található Isteni Irgalmasság-kápolnájában mutatott be szentmisét Udvardy György érsek. Fotó: Veszprémi Érsekség

Érsek atya homíliájában kiemelte, általában három szempont alapján értékel minket a világ és mi is magunkat. Aszerint, hogy mit birtoklunk, mit mondanak rólunk mások, és milyen kapcsolataink vannak. Jézus viszont azt mondja, ez nem így van, nem ezek miatt vagyunk értékesek.

Azért vagyunk értékesek, mert Isten szeret minket. Isten nem méricskél, hanem meggyógyít, megbocsát, új élettel ajándékoz meg bennünket

– mondta az érsek. Kitért arra is, hogy a keresztségben új módon ismerhetjük meg magunkat, Istent és a társainkat is. Ez pedig felelősséggel jár, “hiszen nem élhetek úgy, mint eddig. Új módon akarok gondolkodni, mert Isten segítségével miénk a hit, a remény, a bizakodás, a szeretet.”

Isten a hit segítségével újjáteremti a szabadságunkat, megbocsát és begyógyítja a sebeket. Azt mondhatjuk: nem vagyok többé a bűneim, a múltam rabja, nincs más üdvösség csak Jézus Krisztusban

– fogalmazott.

Ezt követően érsek atya hat fogvatartottnak kiszolgáltatta a keresztség szentségét, további tizenhatan pedig a bérmálás szentségét kapták meg.

Udvardy György érsek atya hat fogvatartottnak szolgáltatta ki a keresztség szentségét, tizenhatan pedig a bérmálás szentségét kapták meg. Fotók: Veszprémi Érsekség

A fogvatartottak hálájuk jeleként közös imával és énekléssel mondtak köszönetet a meghitt szertartásért Udvardy Györgynek és a börtönlelkészeknek.

Forrás: veszpremiersekseg.hu

Címlapkép: Keresztelés és bérmálás a veszprémi börtönben. Fotó: Veszprémi Érsekség

Iratkozzon fel hírlevelünkre