Földi László: Ahhoz, hogy unokáink is itt élhessenek, meg kell őriznünk a teremtett világot

Ahhoz, hogy unokáink és az ő unokáik is itt élhessenek ezen a 93 ezer négyzetkilométeren, rendben kell tartanunk környezetünket, meg kell megőriznünk a teremtett világot utódaink számára is – fogalmazott a térség KDNP-s országgyűlési képviselője szerdán Cegléden.

Földi László a Kereszténydemokrata Néppárt faültetési akcióját méltatva örömét fejezte ki, hogy Pest vármegye 12. országos egyéni választókerületében Cegléd lett a kezdeményezés megvalósításának helyszíne, az ültetés helye, a Vörösmarty tér pedig a város egyik legszebb tere.

A képviselő elmondta azt is, hogy a városban a KDNP és a Fidesz nagyon jó kapcsolatot ápol, és az önkormányzati választásokon is együtt indulnak a város mind a tíz egyéni körzetében.

Prohászka Mónika, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) Pest vármegyei közgyűlési képviselője (j) és Jutasiné Klein Kitti, az KDNP albertirsai elnöke (b) a párt „Ültessünk, hogy élhessünk” elnevezésű faültetési akciójának ceglédi állomásán. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Gaal Gergely, a KDNP Pest vármegyei elnöke emlékeztetett, hogy a teremtett világnak az ember is része, ezért felelősséggel tartozik környezetért és a természetért. Hozzátette: ennek a gondolatnak a jegyében indította el a KDNP 2024 márciusában az „Ültessünk, hogy élhessünk!” elnevezésű faültetési akciót, amely az egész országra kiterjed.

A faültetés mindig egy új élet megjelenítését is szimbolizálja, illetve azt, hogy mi közel érezzük magunkat a teremtett világhoz, a természethez

– mondta.

A programot a kereszténydemokrata önkormányzati képviselők valósítják meg, így Cegléden is, ahol az elültetett tíz fát a helyi kereszténydemokrata közösség gondozza majd – tette hozzá. A politikusok meggyfákat ültettek.

(MTI

Címlapkép: Földi László, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője (j) és Gaal Gergely, a KDNP Pest vármegyei elnöke a párt „Ültessünk, hogy élhessünk!” elnevezésű faültetési akciójának ceglédi állomásán 2024. április 3-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb