Férfiak is használhatják a női öltözőket egy fitneszklubban Alaszkában

Egy fitneszklubban lencsevégre kaptak egy férfit borotválkozás közben a női mosdóban – a társaság kiáll a politikája mellett, aki panasszal él, annak visszavonják a tagságát.

A Libs of TikTok hívta fel a figyelmet a hírre, miszerint Alaszkában a Planet Fitness Club szabályai lehetővé teszik férfiak számára a női öltözők használatát. A híres közösségi média oldal egyik újságírója telefonon is érdeklődött az eset iránt, a klub dolgozója ellenben tagadta az egész történetet.

Forrás: Instagram/Libs of TikTok képernyőfotó

Az alkalmazott elmondása alapján a közösségi média alkalmas a félrevezetésre és cáfolta, hogy a fotó a klub mosdójában készült volna.

Később egy másik alkalmazott információkat szivárogtatott ki a Fitness Club gender-politikájával kapcsolatos dokumentumról, amelyet minden ott dolgozónak alá kellett írnia. Az irat értelmében a munkavállalóknak hagyni kell, hogy az emberek bármilyen létesítményt használhassanak saját bevallásuk szerinti nemi identitásuk alapján.

Forrás: Instagram/Libs of TikTok képernyőfotó

Továbbá az alkalmazott köteles elnézést kérni, ha rossz névmással illet valakit, a szabályok megsértése esetén pedig a munkáltató megszüntetheti a jogviszonyát.

A fitneszklub szabályának értelmében a tagok nem kötelesek igazoló okmányt felmutatni, mindenki azt a mosdót és öltözőt használja, amelyiket kívánja — elég például, ha csak egy férfi nőnek vallja magát.

Az eset után volt olyan férfi, aki felháborodott a történteken és visszavonta a klubtagságát a nők védelme érdekében.

Forrás: Instagram/Libs of TikTok

A címlapkép forrása: Instagram/Libs of TikTok képernyőfotó

Iratkozzon fel hírlevelünkre