„Adjátok vissza Amerikának a hitet” – Donald Trump egy kibővített Bibliát árul

A legfrissebb hírek alapján, úgy tűnik, hogy jól járhatnak azok, akik Trump elnök új vállalatába fektettek be. Mint ismeretes, a Trump Media & Technology Group Corp. hétfőn jelent meg a Nasdaq tőzsdén és az APNews szerint egy nap alatt a részvények értéke 16,1 százalékkal nőtt. Ezzel azok is jól jártak, akik a Trump közösségi hálózatát (Truth Social) üzemeltető Digital World papírjait már korábban megvették. (A tőzsdei bevezetés előtt a két cég egyesült.)

Kedden a Truth Social oldalán Trump érdekes videót tett közzé. „Boldog nagy hetet! Imádkozzunk újra Amerikáért. A nagypéntek és a húsvét előtt arra biztatlak, hogy szerezz be egy példányt az “Isten áldja az USA Bibliából”. A Donald Trump-féle Biblia címe utal Lee Greenwood country zenész slágerére (God Bless the USA), amely Trump minden kampánygyűlésén felcsendül.

Üzenetében a volt elnök hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államokból a kereszténység és a hit hiányzik a legjobban.

Az ország összeomlik, mert Amerika elveszítette a hitét

– mondta, kifejtette: szilárdan hisz abban, hogy az emberek hitét vissza kell adni, s hogy minden amerikainak szüksége van Bibliára. „Ez a kedvenc könyvem” – tette hozzá Trump.

“Szeretjük Istent” – mondta a volt amerikai elnök.

Nagyon fontos Isten szeretete és védelme. A keresztény értékeket, amelyekre az Amerikai Egyesült Államokat alapították, ma úgy támadják, mint még soha. A keresztények ostrom alatt állnak, és ez ellen kell küzdenünk.

– mondta, s hozzátette: “nem a Washingtoni bürokratáknak kell megfelelnünk, hanem Istennek a mennyben.”

A Biblia a klasszikus King James-féle fordításában olvasható, de a könyvet kibővítették az Egyesült Államok alkotmányával és a Függetlenségi Nyilatkozattal is. A Jakab király-féle Biblia (King James-fordítás) a Biblia angol nyelvű fordítása, amelyet 1611-ben adtak ki először, majd a későbbiekben hét kiadása jelent meg; az 1769-es változatot ma is használják. Ez volt az első modern angol bibliafordítás, amely a héber szöveget is felhasználta.

Feltehetően azért, hogy senki se vádolhassa Trump elnököt azzal, hogy a Bibliával kufárkodik, a Truth Social bejegyzése szerint a könyv eladásából származó hasznot nem fogják választási célokra felhasználni.

Címlapkép: Donald Trump volt amerikai elnök beszél Mar-a-Lago birtokán, a floridai Palm Beachben 2023. április 4-én. Fotó: MTI/EPA/Cristobal Herrera Ulashkevich

Iratkozzon fel hírlevelünkre