Jill Biden amerikai first lady Christina Aguilera popsztárral kampányol az abortusz mellett

Egy, a napokban megjelent videóban Amerika first lady-je, Jill Biden számos állami abortusztörvényt kritizálva, egy nemzetközi abortusztilalom ellen szervez összefogást — a kampányhoz a híres popsztár, Christina Aguilera is csatlakozott.

A nők egészségének és életének veszélyeként beszélt a first lady az egyes államokban bevezetett abortusz törvényekkel kapcsolatban, az énekesnő szerint az orvosokat pedig büntetőeljárás fenyegeti szimplán azért, mert a munkájukat végzik.

Christina Aguilera mondandójában azt is kiemeli, hogy a reproduktív jogokkal kapcsolatos döntéseink csak a nőkre és orvosaikra tartozik, nem pedig politikusokra, amelyet Jill Biden is megerősített azzal a kijelentéssel, miszerint a nők dönthessenek saját testükről.

„Nem hagyom, hogy a lányom olyan világban éljen, ahol a politikusok döntenek a testével kapcsolatban” — hangsúlyozza az énekesnő.

Néhány kritika szerint a demokratáknak egyrészt meg kell felelni a sokszínűségi kvótáknak, másrészt komolytalannak vélik az énekesnő szavait, hiszen nincs olyan valóság, amelyben a törvények ne befolyásolnák az emberi viselkedést, valamint sok illegális dolog létezik, amit az ember nem tehet meg a testével, különösen akkor, ha az egy másik személy testét érinti.

Forrás: notthebee.com

A címlapkép forrása: YouTube/Xtina Daily képernyőfotó

Iratkozzon fel hírlevelünkre