Hadüzenet Brüsszelnek Orbán Viktorral vs. Behódolás Brüsszelnek Magyar Péterrel

Orbán Viktor március 15-i beszédében hadat üzent Brüsszelnek, ezzel szemben Magyar Péter, aki éppen beharangozta pártját a behódolás mellett tette le a voksát. Talán méltatlan Orbán Viktor és Magyar Péter összevetése, de március 15-e alapján úgy tűnik a Fideszt nem, de az ellenzéket lehet leváltja.

Miniszterelnökünk különösen 3 témát említett Brüsszel kapcsán és szabadságunk kritériumaként. Az ukrán háború, a migráció és az LMBTQ jogok voltak azok a kérdések, amit fontosnak tartott a Brüsszel elleni harcban.

Mi békét akarunk, nem akarunk migrációt és azt sem, hogy gyerekeinket befolyásolják az LMBTQ témáival.

A Magyar Pétert körülvevő tömeg, nagy reménnyel várta az „új vezért”. Ő csak a háborút említette, a másik két kérdésről nem is szólt. Nem derült ki vajon milyen választ adna arra, ha Brüsszel neki szegezné a migránskérdést, illetve a gyerekek érzékenyítését a gender témára. Illetve mégis, ugyanis

Magyar Péter azt mondta, „modern, európai Magyarországot építene”, egy konstruktív hozzáállással az EU-hoz és NATO-hoz. Ez nyilvánvaló behódolás Brüsszelnek.

Orbán Viktor a hazaszeretetről beszélt, azok tartják meg a hazát, akik szeretik. A haza szeretete tartja fenn az országot. Ez a baloldali kritikusoknak, Donáth Annáknak üres beszéd, amit már közöltek is Facebook bejegyzésben. Orbán Viktor azonban így folytatta: Küldetésünk, hogy fenntartjuk és továbbadjuk magyarságunkat, mert legnagyobb dolog, hogy magyarnak születünk.

Orbán Viktor: Petőfiék óta minden magyar nemzedék számára eljön az idő, amikor dönteni kell

A 2/3-os Fidesz tábornak ez lelki táplálék, mert a magyar érzületre hat, jóllehet ezt populizmusnak csúfolják a másik oldalon a nemzetállamiságtól szabadulni akaró globalisták. Az új üdvöske (MP) sem pendített ilyen húrokat, helyette az európaiság fontosságát méltatta és a Brüsszelhez való konstruktív közeledést.

Miniszterelnökünktől jó volt hallani Szent Istvánról, Mátyás királyról, Petőfiről, az 56-os magyarokról, ami a mi történelmünk, „1100 év közös erőfeszítése”. Szabadságunk kapcsán utalt a nyugati értékek devalvációjára. Arról a szabad emberről, amit a nyugat kitalált magának, a családi irreleváns formációkról, amiből mi nem kérünk.

Ma Brüsszeltől kell féltenünk a szabadságunkat, de „igened legyen igen, a nem, nem”. Így utalt a Bibliára, bár egy szóval sem említette a kereszténységet.

Ezzel szemben Magyar Péter a középen állásról beszélt, mindegy hogy valaki konzervatív vagy liberális, vallásos vagy nem, mind magyarok vagyunk, ő ezt akarja képviselni. Ez pedig pont ellentéte annak, amit Orbán Viktor mondott az igenről és a nemről, középen nem lehet állni. Kifejtette, hogy a háborúra nemet mondunk, ahogy migránsokat sem engedünk be és a gyerekeinket sem hagyjuk azok kezére, akik át akarják nevelni őket.

Magyar Péter helyteleníti, hogy a kormány újra és újra közli, Békét akarunk. Ki kell fejteni, hogy Oroszország agresszor, Ukrajnának joga van megvédeni magát – mondta. Ezt viszont a kormány többször kifejtette, de a béke hangot jegyezte meg mindebből a világ, beleértve az új ellenzéki vezért is. A keresztény ember nyilván békét akar, ahogy Ferenc pápa is hirdeti. A keresztény ember azt sem szeretné, ha keresztény gyilkoló muszlimok tömegei kerülnének be az országba. Aztán a demográfiai túlsúlyuknál fogva muszlim országgá tegyék hazánkat. A keresztény ember LMBTQ propagandát sem akar, mert ellenkezik Isten törvényeivel. Nyilvánvaló, hogy Orbán Viktor kormányának keresztény értékrendje van, míg a másik oldalon nincs semmi csak a „modern Európa” kívánása, aminek az ateista, liberális filozófia az alapja.

Mi vagyunk a „homok a gépezetben”, a „tüske a köröm alatt”- mondta Orbán Viktor. Valóban ilyen értékrendje nincs egyetlen országnak sem, mióta Lengyelországot sikeresen elfoglalta a liberális lobbi. Azért nem vagyunk egyedül, mert változnak az országok. Felsorolta a reményre jogot adó országokat, mint a szlovákok, csehek, osztrákok, olaszok, hollandok és az amerikaiak is „fellázadtak”. Lassan „Európa és Amerika helyreállítja a normális életet”- mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor beszélt az árulókról, akiket megvettek kilóra, kiknek az árulók sorsa jut. Az ellenzékkel ellentétben, Magyar Péter is elítéli a brüsszeli lobbizást, hogy ne kapjuk meg az uniós pénzeket. Talán ez volt egy kevés pozitívum beszédében és ő sem akar a háborúba bevonódni. A többi azonban, a szokásos baloldali propaganda szöveg volt, mint az oktatás, egészségügy, korrupció, független ügyészség, pártfunkcionáriusok menesztése, közpénzen folyó propaganda, Európai Ügyészség, szegény ország vagyunk, a fiatalok elmennek. Nyugdíjak, szociális juttatások, beteg, egyedül nevelő szülők, bérlakás program. A beszéd elhangzása után az egyik MSZP-s politikus közölte, hogy ez az ő programjuk. Koncz Zsuzsa dalok és Nagy Ervin szavalata kísérte a műsort, ami minden baloldali rendezvényen megszokott.

Csupán hiú remény, hogy Magyar Péter, aki a jobboldalon töltötte eddig háttérember szerepét, jobboldali értékrendű lenne.

Cél, a „gyerekek jövőjének megváltoztatása”- Magyar Péter szerint.

Orbán Viktor viszont azzal fejezte be, hogy nem az a fontos hogy milyen világot hagyunk a gyerekekre, hanem „milyen gyerekeket hagyunk a világra”. Az eddigiekből következik, hogy hazaszerető, és keresztény értékrendű gyerekeket kell hagynunk a világra.

Tudnunk kell megkülönböztetni a konkolyt és a búzát.

„Amíg aludtak az emberek, eljött az ellensége, konkolyt vetett a búza közé és elment.”(Mt13,25)

Pók Katalin

Iratkozzon fel hírlevelünkre