A nők nem válnak igénytelenné a gyermekek következményeként

Már az elején szeretem leszögezni, hogy soha semmi ellenérzésem nem volt azokkal szemben, akik úgy döntöttek vagy döntenek, hogy nem szeretnének gyermek vállalni, legyen az nő vagy férfi és úgy vélem a társadalom nagy része is ezen a véleményen van.

Ellenben vannak, akik szimplán nem vállalnak gyermeket, mert nem érzik a szülői hivatást és ennyivel le is zárják dolgot. A másik csoport viszont reklámot csinál a gyermektelen életből, szembeállítva magukat a gyermekesekkel — mintha tudnák is milyen az — vagy (véleményem szerint) nem létező diszkriminációtól sajnáltatják magukat jó hangosan, amellyel állítólag a társadalom bélyegzi őket.

Amikor valaki elmagyarázza, hogy nem szeretne gyermeket, mert kötöttségek nélkül a maga ura akar lenni, nem szeretné az ezzel járó felelősséget, esetleg a karrierje fontosabb vagy úgy érzi így anyagilag biztosabb jövőt tud magának kiépíteni, esetleg egyszerűen csak nem tudja magát szülőként elképzelni, teljesen normális dolog.

Az én szemszögemből nem is elegáns arról faggatni bárkit, hogy miért nincs gyermeke, hiszen nem mindenki szándékosan választja ezt az életformát, így jogos lehet a felháborodás, ha valaki olyan kérdésekkel kerül szembe gyermektelenként, hogy akkor mégis mik a céjaid az életben. De, amikor az ilyen kérdést egy sornyi ostobaság követ, azt azért nehéz szó nélkül hagyni.

Így esett egy hölggyel is, aki TikTok videóban kezdte el kifejteni, hogy

tudatosan gyermektelenként az egyik legfőbb célja például, hogy a körmei meg legyenek csinálva.

További indokok között szerepelt, hogy jó cuccokat tudjon shoppingolni magának, utazhasson és eleget aludhasson. Majd így zárta mondandóját: „szóval ne mondd, hogy nincsenek céljaim, mert nincsenek gyerekeim!”

Forrás: X/Ian Miles Cheong képernyőfotó

Persze legyen az ő baja, ha ennyi értelmet lát az életben, de azért ne sértsük és vádoljuk már meg az anyákat azzal, hogy a gyermekek következményeként a nők egyszeriben leharcolt hajléktalanná válnának.

Rengeteg csinos anyuka fordul meg például a játszótéren is, akiknek meg van csinálva a körme, divatosan vannak felöltözve, nem restek minden nap sminkelni és a legtöbb utazni vágyó családnak, akik megtehetik, nem akadály, hogy vigyék magukkal az egész pereputtyot. Az, hogy hány gyönyörű influenszer anyuka fordul meg az éterben, már ne is részletezzük.

Nem áll meg az élet a gyermekvállalással és nem válunk ősemberekké, köszönjük.

Forrás: X/Ian Miles Cheong

Iratkozzon fel hírlevelünkre