Orbán Viktor: a béke neve Donald Trump

Donald Trump a béke elnöke volt, tiszteletet parancsolt a világban, és ezzel megteremtette a béke feltételét – jelentette ki Orbán Viktor az Egyesült Államok volt elnökével folytatott találkozója után az MTI-hez szombaton eljuttatott videóban.

A miniszterelnök azt mondta: Trump elnöksége alatt béke volt a Közel-Keleten és béke volt Ukrajnában is.

“Ma sem lenne háború, ha még mindig ő lenne az Egyesült Államok elnöke”.

A kormányfő kifejtette: egyetértettek abban, hogy béke akkor lesz, ha lesznek a világnak olyan vezetői, akik békét akarnak. “Büszke vagyok arra, hogy Magyarország ezek közé az országok közé tartozik” – fogalmazott.

Orbán Viktor kiemelte, abban is egyetértettek, hogy az amerikai-magyar gazdasági kapcsolatokban még sok lehetőség van, “bár a kereskedelmi forgalmunk meghaladta a 9 milliárd dollárt, itt nem akarunk megállni. Ha az elnök úr visszatér, újabb lendületet fogunk adni az amerikai-magyar kereskedelmi kapcsolatoknak” – jelentette ki a magyar miniszterelnök.

Kitért arra is, hogy Amerikában gőzerővel zajlik a kampány, “sőt rohan előre”, az amerikaiak dolga, hogy meghozzák a maguk döntését.

“Nekünk, magyaroknak meg az a dolgunk, hogy valljuk be őszintén, jobb lenne a világnak és jobb lenne Magyarországnak is, ha Donald Trump elnök úr visszatérne” – hangsúlyozta Orbán Viktor.

(MTI)

Címlapképen: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (b) és Donald Trump korábbi amerikai elnök, republikánus elnökjelölt tárgyalásuk előtt Trump floridai rezidenciáján, Mar-a-Lagóban 2024. március 8-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre