Ferenc pápa márciusi imaszándéka: Napjaink mártírjaiért, Krisztus tanúságtevőiért – VIDEÓ

Ebben a hónapban szeretnék elmesélni nektek egy történetet, amely a mai egyház tükre. Ez a hit egy kevéssé ismert tanúságtételének története – kezdte márciusi imaszándékáról készített videóját Ferenc pápa, melyben imát kér napjaink vértanúiért, akik megélik hitüket az üldöztetés és a szabadság hiánya ellenére is.

A Szentatya felidézte leszboszi látogatását, ahol egy menekülttáborban egy férfi azt mondta:

Atyám, én muzulmán vagyok. A feleségem keresztény volt. Terroristák jöttek országunkba, ránk néztek és megkérdezték, hogy mi a vallásunk. Látták a feleségemet a feszülettel, és azt mondták neki, hogy dobja a földre. Nem tette meg, és elvágták a torkát a szemem láttára.

Pontosan így történt – tette hozzá Ferenc pápa. Tudom, hogy nem haragudott. Felesége szeretetről tett példájára összpontosított, Krisztus iránti szeretetére, amely arra késztette őt, hogy elfogadja és hűséges legyen mindhalálig – jegyezte meg a Szentatya.

Testvéreim, mindig lesznek vértanúk közöttünk

– figyelmeztetett a pápa.

Ez annak a jele, hogy jó úton járunk. Egy hozzáértő ember azt mondta nekem, hogy ma több mártír van, mint a kereszténység kezdetén. A vértanúk bátorsága, a mártírok tanúságtétele mindenki számára áldás. Imádkozzunk, hogy azok, akik a világ különböző részein életüket kockáztatják az Evangéliumért, bátorságukkal és missziós lendületükkel fertőzzék meg az Egyházat. Legyünk nyitottak a vértanúság kegyelmére 

– kérte márciusi imaszándékában Ferenc pápa.

 

A címlapképen Ferenc pápa a Szent Pál megtérésének napján a Falakon kívüli Szent Pál-bazilikában tartott vecsernyén Rómában 2024. január 25-én.
MTI/EPA/ANSA/Maurizio Brambatti

Iratkozzon fel hírlevelünkre