Ungváry Zsolt: Bizarr szerepcsere; hogyan találja meg magában a gyermekvédőt a liberális ellenzék

Gyurcsány

Furcsa, hogy az elmúlt napokban nem szakadt le az ég attól a rengeteg manipulatív hazugságtól, álfelháborodástól és következetlenségtől, amit a baloldal produkált a bántalmazott kicsinyek iránt váratlanul felhorgadó lelkesedésében. Azt hiszik, találtak végre egy olyan vasat, amit addig üthetnek, amíg meleg. Eddig ugyan ők voltak leginkább felháborodva, ha bárkit azért ütöttek, mert meleg, most egyszeriben a legkonzervatívabb szerepkört igyekeznek felvenni, mert azt gyanítják, így szavazatokat szerezhetnek. Ha azonban valaki nagyon nem önazonos, az hamarabb kiderül, mint a sánta kutyáról, hogy hiába kétfarkú, ugyanazt a nótát fújja.

A rendszeresen bérmálkozó Gyurcsány szerint Magyarország nem keresztény állam, de a Parlamentben a Bibliából idéz és ószövetségi átkokat mond a niniveiekre. A 2004-es népszavazáson a nemzet egysége ellen hergelő, fő tevékenységként éjjel-nappal hazudozó 2006-os szemkilövető kéri számon másokon a bocsánatkérést, és az öregecskedő feleségek lecserélését jognak tekintő, az amatőr pornó iránti affinitását közszemlére tevő Gréczyt frakciójában megtűrő, a cégei áfacsalásai miatti büntetést csak az elévülés miatt megúszó, bírókat és színházigazgatókat egzisztenciálisan sőt fizikailag fenyegető DK-vezér meri undorítónak nevezni a kormány tagjait.

Hihetetlen, hogy a szexuális devianciák védelmezői, pride-ok vonulói, queerek, transzok és különböző érthetetlen idegen szavak beteg képviselőinek iskolai előadását támogató ellenzékiek egyszeriben megcsömörlöttek az eddig lelkesen dicsőített aberrációktól, és azokra égetik rá a pedofília vádját, akik viszont folyamatosan törvénnyel, rendezvényekkel, cikkekkel, kiállásokkal, szóval, tettel, cselekedettel küzdöttek a gátlástalan szexuális ragadozókkal szemben a kiskorúak védelméért.

Összemossák a bűn elkövetését a kegyelemmel, mintha maga Novák Katalin zaklatott volna kisdedeket. Azok a politikusok és pártok, amelyek máskor vehemensen küzdenek azért, hogy meztelen vagy nőnek öltözött férfiak vonaglása gyalázza meg az Andrássy utat, vagy jogként akarják elismertetni egy másik ember megölését olyan, a középkori ember tudását is mélyen alulmúló biológiai blődségeket állítva, hogy a „magzat az anya testének a része”, most hirtelen a kisgyerekek védelmezői lettek (ámbár kizárólag a szexuális abúzus ügyében, a méhen belüli feldarabolást továbbra is lelkesen üdvözlik). A parlamenti vitában felszólaló momentumos képviselőnő a kormányon kéri számon a gyerekek megrontását, de nem zavarja párttársának, az Európai Parlamentben gátlástalanul magyargyalázó Cseh Katalinnak azt a kuncogva előadott hasonlatát, amiben a védtelen (igen, egy öt-tíz-tizenkét évesnél sokkal védtelenebb!) gyerek elpusztításáról a botmixer jutott eszébe.

Az influenszerek (ez az influenzának egy, az agyat megtámadó különösen veszélyes mutációja) tüntetésének egyik szervezője – akinek egyébként nincs, és hajlandóságait ismerve nem is lehet gyermeke – azért gyalázta a kétgyermekes népszerű műsorvezetőnőt, mert a hölgy nem ment el a gyermekvédelminek álcázott politikai performanszra. Így kaptak különös aktualitást Radnóti Miklós sorai:

s ki néma volt netán s csak lelkesedni rest, / már azt is gyűlölték, akár a pestisest.

Újra kiderült, hogy a sajtó-, szólás- és egyéb szabadságért kampányolók, a meglévő rendszert diktatúrának kikiáltók csak a saját – egyébként sokszor teljesen bizarr – nézeteiket tudják elfogadni, még ellenzékből is; mi lenne itt, ha hatalmat is kapnának törvényhozói többséggel, erőszakszervezetekkel, nemzetközi hátszéllel? (Ehhez egy kis ízelítőt már adtak Tuskék Lengyelországban.)

Arra azért jók ezek az önleleplező kirohanások, hogy ha egy-egy pillanatra lankadna is a figyelmünk, vegyük észre, miféle veszedelmet kell távol tartanunk magunktól.

Címlapkép: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Iratkozzon fel hírlevelünkre