Szexszobákat terveznek a 3-6 éves óvodásoknak

A cél az, hogy a gyerekek már “idejekorán” élvezni tudják az “öröm érzését”. A szobákat “egyéni tapasztalati tereknek” nevezték el. Az agyrém a berlini szenátus, “Berlini Oktatási Program Napközi Otthonok számára” című tervezetében január 22-én szerepelt először, és azóta is ott olvasható. A német lapok úgy tudják, hogy az elképzelést már több napközi otthonnak is elküldték a döntés előtt.

Feltehetően azért ilyen óvatosak, mert tavaly júliusban egy hannoveri óvodában már bevezettek volna egy hasonló „szexszobát”. Az intézmény akkor megírta a szülőknek, hogy mindenki nyugodjon meg, mert majd minden gyermek maga döntheti el, hogy “akar-e fizikai és szexuális játékokat játszani, és ha igen, kivel”. Ám ez a szülőket annyira felháborította, hogy országos botrány lett belőle, majd a „testkutató szoba” létrehozását az alsó-szászországi Állami Ifjúságvédelmi Hivatal betiltotta. Azután a hannoveri óvoda volt tanárát szexuális visszaélés és gyermekpornográfia birtoklása miatt bíróság elé állították.

Most – úgy tűnik – az összes berlini napközi otthont célba vették a várost vezető szenátorok. Berlinben a CDU-SPD szenátusa kormányoz Kai Wegner (CDU) polgármester irányítása alatt és Katharina Günther-Wünsch szenátor (CDU) felel a napközi otthonokért. Egy idő óta Katharina, Berlin „first ladyje”, mert a polgármester barátnője és ezzel a hátszéllel nyilván bármilyen ötletet könnyedén keresztül vihet.

Berlin különben sem Hannover és nem Alsó-Szászország, és ezt be is akarják bizonyítani. Szinte egyidőben a tavalyi hannoveri botránnyal, Berlinben két meleg és leszbikus napközi otthon nyílt meg: a „Rosarote Tiger” és a „Gelbgrüne Panther” a berlin-schönebergi Südkreuzban található és a mai napig senki sem háborgatja őket. Erről, még a megnyitó előtt mi is írtunk.

Visszatérve a berlini „first lady” idei elképzeléséhez, az oktatási program így fogalmaz: „A gyerekek intenzíven(!!) felfedezhetik saját nemi szerveiket szerepjátékokon vagy mozgásos játékokon keresztül, és megoszthatják ezeket a tapasztalatokat más gyerekekkel…ebben segítik őket az olyan képeskönyvek is, amelyek támogatják a szexualitással szembeni pozitív (!!) hozzáállást”.

A program megnyugtatásul közli, hogy: „Fontos, hogy a gyermekeket közös megállapodások kísérjék a szexuális játékok során. A napközis gyermekek anális vagy orális behatolását azonban lehetőség szerint kerülni kell – “a sérülésveszély miatt”.

Még szerencse.

A címlapkép illusztráció. Fotó forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre