Többen életveszélyesen megsebesültek egy izraeli merényletben

Kilencen megsebesültek, közülük hárman életveszélyesen egy Jeruzsálem közelében elkövetett lövöldözéses merényletben csütörtök reggel – jelentette a katonai rádió.

A rendőrség első jelentése szerint két merénylő autóval Maále Adumim telepes város közelében a Holt-tenger és Jeruzsálem közötti főúthoz hajtott, majd ott kiszálltak és tüzet nyitottak a Jeruzsálem felé tartó, az ellenőrző pontnál várakozó autókra.

Két merénylőt autósok lőttek agyon a helyszínen. A rendőrség nagy erőkkel kutatást indított a környéken, mert egyes szemtanúk három lövöldözőt láttak. A biztonságiak a környék átfésülése során azonosították és ártalmatlanították a korábban a helyszínről sikeresen elmenekülő harmadik terroristát.

A mentőszolgálat beszámolója szerint a sebesülteket a jeruzsálemi Hadassza kórházba szállították. Hárman nagyon súlyos állapotban vannak, ketten közepesen, a többiek könnyebben sebesültek meg.

(MTI)

Címlapkép: Korábbi felvétel! – Jeruzsálem, 2023. január 27. Rendõrök és mentőalakulatok tagjai a Jeruzsálem Neve Jakov nevû lakónegyedében lévő zsinagógánál, ahol egy fegyveres nyolc embert megölt, és többeket megsebesített, mielőtt lelõtték. Fotó: MTI/EPA/Atef Szafadi

Iratkozzon fel hírlevelünkre