Egy ember meghalt a csütörtök reggeli merényletben Jeruzsálem közelében

Egy áldozat belehalt sebesülésébe, tizenegyen megsebesültek, közülük többen életveszélyesen a Jeruzsálem közelében elkövetett lövöldözéses merényletben csütörtök reggel – jelentette a katonai rádió.

Az egyik sebesült – egy húszas éveiben járó férfi, – a kórházban belehalt sérülésébe, s az összes sérült száma tizenegyre emelkedett a mentőszolgálat jelentése szerint. Súlyosan megsebesült egy 23 éves, állapotos nő, de jelenleg nincs életveszélyben a kórház közlése alapján.

A merénylők Betlehem környékén éltek, két 31 éves férfi és egyikük 26 éves öccse hajtotta végre a lövöldözést.

Itamar Ben Gvir nemzetbiztonsági miniszter a támadás helyszínén bejelentette, hogy folytatja a lakosság felfegyverzésének politikáját, mert a fegyverek szerinte “életeket mentenek”.

“Útelzárásokkal korlátozni kell a mozgásszabadságot” – mondta Bengvír.

A ciszjordániai zsidók élethez való joga felülmúlja a Palesztin Nemzeti Hatóság lakosainak szabadsághoz való jogát

– tette hozzá.

Becalel Szmotrics pénzügyminiszter a merénylet után azt követelte Benjámin Netanjahu miniszterelnöktől, hogy “azonnal hagyja jóvá Maále Adumimban és környékén több ezer új telepes-lakás terveit”.

A rendőrség első jelentése szerint két merénylő autóval Maále Adumim telepes város közelében a Holt-tenger és Jeruzsálem közötti főúthoz hajtott, majd ott kiszálltak és tüzet nyitottak a Jeruzsálem felé tartó, az ellenőrző pontnál várakozó autókra.

Két merénylőt autósok lőttek agyon a helyszínen. A rendőrség nagy erőkkel kutatást indított a környéken, mert egyes szemtanúk három lövöldözőt láttak. A biztonságiak a környék átfésülése során azonosították és ártalmatlanították a korábban a helyszínről sikeresen elmenekülő harmadik terroristát.

(MTI)

Címlapkép: korábbi felvétel! – Noa Marciano izraeli katonanőt temetik az izraeli Modiinben 2023. november 17-én. Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan

Iratkozzon fel hírlevelünkre