O1G után B1G – avagy hogyan kommunikál egy bukott miniszterelnök-jelölt

Mindenki számára ismert Simicska Lajos által indított szlogen, az „O1G” (Orbán egy g*ci), amely végül az ellenzék mottójává is vált. Olyannyira, hogy az ellenzék „élpolitikusai” is — talán — tehetetlenségükbe, de lesüllyedtek a politikai véleménynyilvánítás ezen szintjére.

Így történ ez nem régen Mesterházy Attila, az MSZP volt elnökével is. A kegyelemadási-üggyel kapcsolatos nem tetszését sikerült egy „Balog Zoltán egy g*ci” feliratú képpel kifejeznie.

De hát a „stílus maga az ember” — szól Georges-Louis Leclerc de Buffon híres mondása.

Balog Zoltán református püspök február 16-án lemondott zsinati elnöki tisztségéről, miután elismerte, hogy korábban egyetértett a Bicskei Gyermekotthon volt igazgató-helyettesének kegyelemadásával kapcsolatban. A következményekért a református püspök bocsánatot kért, lemondását első sorban imában fejezte ki.

Mindeközben bukott miniszterelnök-jelöltek a politikai tehetetlenség fájdalmában szofisztikált véleménynyilvánítás helyett prosztó stílusban próbálják megnyerni a választókat.

Forrás: Facebook/Mesterházy Attila

A címlapképen Mesterházy Attila MSZP-s képviselő azonnali kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 7-én. Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Iratkozzon fel hírlevelünkre